Gül Reçeli Tarifi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Malzemeler:

350 gr reçellik gül, 6 su bardağı tozşeker, 2.5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 2_197201052436_19448.jpg
    2_197201052436_19448.jpg
    20,3 KB · Görüntüleme: 45

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Gül reçeli en sevdiğim reçeldir ama hep yolculuklarda yöresel yerlerden almışımdır.tarif için teşekkürler gül bulabilirsem yapacağım:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst