incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 300-400 gr. reçellik gül yaprağı
- 750 gr. toz şeker
- 1 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Yapılışı: Koyu pembe renkli, kokulu reçellik güller toplanarak taç yaprakları alınır. Büyük olan yapraklar ortadan ikiye kesilerek iyice yıkanır ve suyu süzdürülür. Bir tencereye alınarak üzerine 1 su bardağı su ilave edilir ve orta ateşte kaynatılır. Su kaynamaya başladığında ocağın altı kısılır ve yapraklar iyice pörsüyüp, su vişne rengini aldığı zaman üzerine şeker ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Reçelin olup olmadığını, bir çay tabağına kaşığın ucuyla bir damla damlatarak anlayabilirsiniz. Eğer damlacık hiç yayılmadan top gibi, damlatıldığı yerde kalıyorsa reçel olmuş demektir. Bu aşamada ocağın altını kapatmadan limonun suyunu da ilave edip 2-3 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Püf Noktası: Daha sonra reçel çok kaynatmaktan dolayı çok kalın kıvamlı olmuşsa veya çok şekerden şekerlenmişse içerisine 1-2 yemek kaşığı su katarak küçük bir kapta 5-6 dakika kaynatabilirsiniz.
ALINTI

- 300-400 gr. reçellik gül yaprağı
- 750 gr. toz şeker
- 1 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Yapılışı: Koyu pembe renkli, kokulu reçellik güller toplanarak taç yaprakları alınır. Büyük olan yapraklar ortadan ikiye kesilerek iyice yıkanır ve suyu süzdürülür. Bir tencereye alınarak üzerine 1 su bardağı su ilave edilir ve orta ateşte kaynatılır. Su kaynamaya başladığında ocağın altı kısılır ve yapraklar iyice pörsüyüp, su vişne rengini aldığı zaman üzerine şeker ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Reçelin olup olmadığını, bir çay tabağına kaşığın ucuyla bir damla damlatarak anlayabilirsiniz. Eğer damlacık hiç yayılmadan top gibi, damlatıldığı yerde kalıyorsa reçel olmuş demektir. Bu aşamada ocağın altını kapatmadan limonun suyunu da ilave edip 2-3 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Püf Noktası: Daha sonra reçel çok kaynatmaktan dolayı çok kalın kıvamlı olmuşsa veya çok şekerden şekerlenmişse içerisine 1-2 yemek kaşığı su katarak küçük bir kapta 5-6 dakika kaynatabilirsiniz.
ALINTI