Gül Börek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 3 soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı
  • tuz, karabiber
Sos için:
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
üzerini süslemek için haşhaş tohumu

Yapılışı
Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağını koyup ısıtın, kıymayı içine atın, iyice kavurlup suyunu çekmeye başlayınca soğanları ilave edin. Soğanlar şeffaf bir renk alınca, tuzunu biberini ilave edip tavayı kenara alın.
Yufkaları 4'e bölün. Böylece 8 adet üçgen yufka elde etmiş oldunuz. Hazırlamış olduğunuz içi yufkanın geniş ucuna yayın. Sigara böreği gibi rulo yapıp, kendi içinde kıvırarak döndürün ve yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Sırayla geri kalan yufkaları da bu şekilde hazırladıktan sonra sosu hazırlayın.
Süt, sıvıyağı ve yumurtaları çırparak karıştırın. İçine bir tutam tuz ilave ettikten sonra, bu sosu böreklerin üzerine dökün. Böreklerin üzerlerine çörek otlarını serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk kadar, böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst