Gözyaşı kanal tıkanıklığı ve lazer

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
39
Konum
istanbul
Gözyaşı kanalı tıkanıklıklarının açılmasında günümüzde birçok yeni teknik uygulanıyor.Prof. Dr. Müslime Yalaz, gözyaşı tıkanıklıklarında bu tedavilerin yanısıra yeni hizmete giren lazer cihazı ile gözyaşı kanal tıkanıklıklarının kısa sürede açılabildiğini belirtiyor.


Gözyaşı kanal ameliyatlarında lazer ile tedavi mümkün müdür?

Gözyaşı kanalı ameliyatlarında son birkaç yıldır ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlayan 980 nanometre dalga boyundaki “Diode Lazer” ile göz yaşı kanalı ameliyatları kısa süre önce Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde de yapılabiliyor.


Lazer dışında başka hangi yöntemlerle göz yaşı kanalı ameliyatları yapılmaktadır?

Ciltten veya burun içerisinden olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntemde ciltten gözyaşı kanalına kesi yapılarak ulaşılır ve kese ile burun boşluğu arasındaki kemik ve mukoza çıkarılarak yeni bir kanal oluşturulur. İkinci yöntemde ise kese hizasına gelen kemik ve mukoza kısmı burun içerisinden endoskop yardımı ile çıkarılarak ameliyat yapılır. Diode lazer ile yapılanda ise herhangi bir yeri kesmeden gözyaşı kanalının üst ucundan lazer probu ile gözyaşı kesesinin içine girilerek aradaki kemik ve mukoza çok kısa sürede yüksek enerji ile ortadan kaldırılmaktadır.


Lazer DSR ameliyatlarının diğer gözyaşı kanal ameliyatlarına avantajları nelerdir?

Bir çok avantajı vardır. En önemli avantajı diğer yöntemlere göre ameliyatın çok kısa sürmesidir. Ayrıca genel anestezi gerekmemektedir. Kanama yok denecek kadar azdır. Ameliyatta doku harabiyeti lazerin özeliğinden dolayı az olmaktadır. Hasta ameliyattan hemen sonra hastaneden çıkabilir. İyileşme süresi çabuktur. Ertesi gün işine gidebilir. Ciltten kesi yapılmaması ve gözyaşı kesesi etrafındaki kasların zarar görmemesi diğer avantajlarını oluşturur.


Daha önce gözyaşı kanalı ameliyatı olmuş ancak tekrar tıkanmış olan hastalara yapılabilir mi?

Yapılabilir. Yukarıda bahsedilen avantajlarının yanında, daha önce gözyaşı kanalında ameliyat olmuş hastalara ikinci ameliyatın “Diode Lazer” ile yapılması diğer yöntemlere göre daha başarılı olmasını sağlamaktadır.


Ameliyatın nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ameliyat öncesi hastanın ameliyathanede kendini rahat hissedebilmesi için sakinleştirici ilaç verilmektedir. Takiben ciltten lokal anestezi, burun içerisinden de tampon ile anestezi yapılır. Gözyaşının kanala girdiği uç önce genişletilir. Sonra lazerin uç kısmı buradan gözyaşı kesesine sokulur. Burun içerisinden de endoskop ile takip edilerek lazer ile gözyaşı kesesinden buruna yeni kanal açılır. Silikon tüp yerleştirilerek operasyon tamamlanır.



Bu ameliyatın başarı oranı nedir? Tekrarlanabilir mi?

Bu ameliyatın başarı oranı ilk kez yapılanlarda yüzde 90’ın üzerinde, daha önce başka yöntemlerle yapılanlara uygulandığında ise yüzde 87.5’tir. Tekrarlanabilir. Başarısız olanlara tekrar yapıldığında bu oran yüzde 100 olabilmektedir.

alıntı
 

zeyn0M

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2011
Mesajlar
1.002
Tepki
315
Puan
83
Konum
istanbul
x_3b95bec9.gif
 

ulti_mate

Yeni Üye
Katılım
4 Mart 2013
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Konum
İstanbul
8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak için bugün Dünya Göz Hastanesi kadınlara bir ayrıcalık tanımaya başlamış.

Cuma gününe kadar başvuran 50 şanslı kadına medikal estetik uygulamalarında %50 indirim.,her 10. Toplam 5 kadına da tek seans göz çevresi kırışıklık tedavisi hediye veriyor. Annem bugün randevusunu aldı...

Anneler her şeyin en iyisine layıktır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst