Göz sağlığında 4 önemli nokta

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Acıbadem Göz Sağlığı Merkezi'nden göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Banu Coşar, göz sağlığımıza besinlerin etkileriyle ilgili halk arasında 'mit' haline gelmiş 4

konu ile ilgili bazı noktalara dikkat çekiyor:

Omega 3'e dikkat:

Balık tüketimi ile alınan omega-3 yağ asitlerinin; görmeyi tehdit eden "yaşa bağlı sarı nokta hastalığı" ve kadınlarda "göz kuruluğu" riskini azalttığını gösteren bazı veriler mevcut. Omega-3'ten zengin balıklar arasında ton balığı, somon, uskumru, ringa, alabalık ve sardunya yer alıyor. Ayrıca keten tohumu, ceviz ve koyu yeşil yapraklı sebzeler de omega-3 içeriyor.

Havuç, göz sinirine faydalı:

Gerçekten de havucun içindeki beta-karoten (A vitamini), gözün retina (sinir) tabakasında ışığı

algılayan hücreler için gereklidir.

Arpacığa sarımsak sürmeyin:

Arpacığın tedavisi sıcak pansuman, antibiyotikli damla ve pomat ile yapılıyor. Çayla kompres ise çay yüzünden değil, sıcak etkisi ile arpacığa ve şalazyona iyi geliyor.

Şiş gözlere salatalık!:

Salatalık göz kapaklarının üstüne konduğunda sabah şişliğini gerçekten azaltıyor. Ve eğer böyle bir uygulama yapmak istiyorsanız, -salatalık alerjiniz olmadığı müddetçe- göz sağlığınız açısından bir sakıncası yok.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst