Göz Çevresine Bakım

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
92461a68f6a19ea0782b95ed7cded349_M.jpg



Gözaltında morluklar ve torbalar oluşunca ne yapmalısınız? Göz çevresine doğru bakım yapıyor musunuz?

Eğer gözaltındaki morluklardan sürekli şikayetçiyseniz, bunun sebebi göz çukurlarındaki kılcal damarların içinden geçen kandaki hemoglobin maddesinin oksidasyonudur. Yani göz çukurundaki kılcal damarlar, kanı sızdırarak oksijene maruz kalmasına yol açıyor. Bu sızıntıyla meydana gelen oksidasyon da göz çevresinin mor hatta siyah renge bürünmesine neden oluyor.

Gözaltı torbaları ise, gözaltındaki sıvı birikimlerinin sonucu oluşuyor. Çoğunlukla yaşla ilgili olmakla birlikte; hormonal düzensizlikler, uyku uyumamak veya az uyumak da sebep olabiliyor.

Bu sorundan kurtulabilmeniz için, uyku ve beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. A vitamininden zengin besinlere yönelin.Eğer sürekli bilgisayar başında çalışıyorsanız, gün içinde 5-10 dakika gözlerinizi kapatıp dinlendirmelisiniz.

Gözaltı morluklarına ve torbalarına karşı evde hazırlayabileceğiniz 2 pratik öneri:

Gözaltı torbaları için: 1 poşet papatya çayının üzerine 1 bardak kaynamış suyu dökün ve soğumaya bırakın. Daha sonra poşeti çıkarın, suyunu süzün ve göz kapaklarınızın üzerine koyun. 10 dakika pansuman yapın. Veya bir beze saracağınız küçük buz parçalarını gözlerinizin altında bir süre tutun. Böylelikle damarlarınız gerginleşir ve gözaltı torbalarınız azalır.

Morluklar için: iki dilim soyulmuş çiğ patatesi gözlerinizin üzerine yerleştirip 10 dakika bekleyin. Gözaltı morluklarınızın giderilmesinde etkili olacaktır.

Bunları biliyor musunuz?

Herhangi bir gözaltı kozmetik ürününün etkisini hissetmeye başlamak için “düzenli kullanım” ve en az 30 günlük uygulama şart!

Normal yüz kremleri ve yüz maskeleri asla göz çevresindeki deri için uygun değildir. Sadece gözaltı için üretilmiş kremler göz çevresini nemlendirir ve elastikiyetini korumasını sağlar.

Göz kremlerini sürerken özenli davranmalısınız. Kremi parmak uçlarınızla yumuşak hareketler yaparak uygulayın. Göz çevresindeki problemli bölgeyi tamamen kaplayacak en az miktarı kullanmalısınız. Bezelye tanesi büyüklüğünde eşit miktar yeterli olacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst