Göz Altındaki Mor Halkalar

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
Gözler altındaki mor halkalar yalnızca yaşlanmanın bir göstergesi olarak algılanmamalıdır. Bu kötü durum her yaştan kişide görülebilir ve kimi hastalıkların belirtisi de olabilir. Bu sebeple, yalnızca estetik olarak kayda değer olmayıp önemle üzerinde durulması icap eden bir ön belirti olarak değerlendirilmelidir.

Göz altındaki mor halkaların meydana gelmesine sebep olan hastalıkların en önemlileri aşağıda başlıklar sıralanmıştır.

SAMAN NEZLESİ
Gözlerde kaşıntıya neden olan hastalıklarda, cildin ovalanması ve kaşınması cildin rengini koyulaştırır. Saman nezlesi olan kişilerde, özellikle polen mevsiminde bu halkalar gözle görülür bir şekilde belirgin bir hal alır. Kimi besin alerjileri de göz altlarının koyulaşmasına sebep olabilir.

GÜNEŞTE KALMA
Esmer insanlar dahi yazın güneşte çokça kaldıklarında, gözlerin altındaki deride pigment artışı meydana gelebilir, zira güneş ışınları ciltteki hücrelerde melanin yapılmasını çoğaltır. Melanin de derinin koyu bir renk almasına neden olur.

KALITSAL
Varisli venler gibi, gözler altındaki koyu halkalar da kalıtsal yani genetik bir durumdur. Gözler altındaki deri çok incedir ve deri altındaki geniş damarlardan kan akarken deriye mavimsi bir renk verir. Deri ne kadar saydam ve açıksa bu halkalar da o kadar belirgin bir görünüm alır.



İLAÇLAR
Damarları genişletme özelliği olan bütün ilaçlar gözler altında mor halkalara neden olabilir. Gözler altındaki deri ince ve narin olduğundan, damarların genişlemesi ve kan akımındaki artış deriye koyuluk verir.

BESLENME
Beslenme bozukluklarında da gözler altında morarmalar oluşabilir.

YORGUNLUK VE UYKUSUZLUK
Uykusuzluk ve aşırı yorgunluk derinin solmasına, bu da derinin hemen altındaki damarların daha belirgin olarak görülmelerine, yani mor halkalara yol açar.

GEBELİK VE ADET DÖNEMİ
Gebelik sırasında ve adet dönemlerinde de deri daha solgundur. Böylece deri altında seyreden damarlar daha belirgin olarak görülür, deri koyulaşır.
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Teşekkürler canım bu önemli bilgiler için.
Mor halkalar çok olmuyor bende fakat uykusuzluktan gözlerim şişiyor Uykusuz kaldığımda.
 

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
39
Konum
istanbul
benımde cıldım cok ınce ve mor halkalar bendede var.kapatıcı kullanmaktanda sıkıldım artık.
 

ZERENCİK

Daimi Üye
Katılım
15 Eylül 2008
Mesajlar
761
Tepki
676
Puan
93
Yaş
48
Konum
ANTALYA
bendede vardır morluk sinir oluyom bazen dahada belirginleşiyolar ama olsun morda güzel bi renk dimi kızlar:kptmya:
 

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Katılım
2 Temmuz 2011
Mesajlar
310
Tepki
169
Puan
43
Konum
türkiye
bende debu sorun var maalesef...
ben cernor xo kremi kullanmıştım iyiydi ama devam edememiştim tekrar alıp kullanıcam birde dr murad çok iyiymiş onun fiyatı fazla absürt ... öneri amaçlı iki marka yaziim dedim:zuzu:
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Genetik , hormonal , strese bağlı vs. vs. , önemli rahatsızlığı olmayıp uykusuzluk yüzünden arada mor halka sorunu yaşayanlara kahve telvesi maskesini yapmalarını önerebilirim ben de. Türk kahvesini pişirip için geriye kalan telveyi de göz altına ve üstüne sürüp kurumasını bekleyin (şekersiz olsun , isteyen tüm yüze de sürebilir) , sonra hafif elinizle siler gibi yapıp ılık suyla durulayın.
 

possessionss

Yeni Üye
Katılım
31 Mayıs 2013
Mesajlar
14
Tepki
1
Puan
3
Konum
İstanbul
Bilgi için çok teşekkürler :)bir iki birşey daha öğrendim. kızlar kapatıcı kullanmayınn:bayil: Yeni nesil lpg seasnlarına gidin kapatacak kadar ilerlediyse ben üçüncü seansta yararını gördüm devam etsemmi diye düşünüyorum. su için bol bol . buzla masaj yapın göz altınıza yorgunluğu ve şişkinliği alıyor. haşlanmış patatesinde çok yararı var bir iki krem ve jelde biliyorum. dikkat edin kendinize:gulegule:
 

nilaysss

Yeni Üye
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
13
Tepki
2
Puan
3
Konum
istanbul
yepyeni bir kadın olan kankam farklı uygulamalarından yararlansa da ben göz altı morluklarım için randevu aldım günümü bekliyorum. :d
 

damla1985

Yeni Üye
Katılım
25 Haziran 2013
Mesajlar
13
Tepki
0
Puan
1
Konum
istanbul
bnm göbeği yok eden yeni nesil lpgnin gözaltı morlukları olsun, selülit olsun bir sürü başarıl uygulaması var tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst