Görme engelli Türkçe öğretmeninin başarısı

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Dindarlı Köyü Ahmet Yoldaş İlköğretim Okulu'nun görme engelli Türkçe öğretmeni Hasibe Gezgin Boztepe, çalışmaları ve azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.26 yaşındaki Boztepe, ilköğretimini İzmir'de Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu'nda tamamladıktan sonra, Balıkesir Lisesi'ni birincilikle bitirir. Boztepe, çocukluğundan beri hep edebiyat öğretmeni olmak istediğini, üniversite sınavında ilk tercihi olan edebiyat öğretmenliğini kazanarak hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor.

Görme engelli bir öğrenci olarak çoğu zaman sıkıntı çektiğini ifade eden Boztepe, en çok da kitap okumayı seven biri olarak istediği her kitaba ulaşamamanın kendisini üzdüğünü kaydetti. Elektronik kitapların çıkmasının bu sıkıntıyı bir ölçüde azaltmasına karşın, hâlâ gönüllü kitap okuyucularına çok iş düştüğünü belirtiyor.

Üniversiteyi dereceyle bitiren ,KPSS engelini aşmak için çabalayan Boztepe, kendisi için en büyük sorunun matematik soruları olduğunu belirtti. Buna rağmen sınavdan 80,80 puan alarak göreve atanmış. İlk görev yeri olan Konya'dan Manisa'ya gelirken öğrenciler ve velilerle gözyaşlarıyla ayrıldığını anlatan Boztepe, Manisa'da da çalışmalarıyla dikkat çeker. Boztepe'nin önderliğinde, okulun desteğiyle çıkan "Salkım'' isimli edebiyat dergisi, Sarıgöl'deki tüm okullara ulaşıyor. Dergide öğretmenlerin yazıları, edebiyat sevgisi aşıladığı öğrencilerinin çalışmaları bulunuyor.
 

zeyn0M

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2011
Mesajlar
1.002
Tepki
315
Puan
83
Konum
istanbul
x_3b95bec9.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst