Görme engelli için sinemada devrim

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1445464404287.jpg


Görme engelli için sinemada devrim

Turkcell, "Engel Tanımayanlar" çatısı altında yürütülen ödüllü "Hayal Ortağım" mobil uygulamasına yeni bir hizmet daha ekledi.

Şirketin, Young Guru Academy (YGA) işbirliği ve Sesli Betimleme Derneği'nin (SEBEDER) desteğiyle hayata geçirdiği "Cepten Sesli Betimleme" hizmeti, görme engellilere mobil uygulama üzerinden ulaştırılması bakımından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. "Cepten Sesli Betimleme", filmin kilit noktası olan çevre, mekân, kişi ya da objeye dair özelliklerin yani diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesi ve bu sayede görme engellilerin kesintisiz film keyfi yaşaması amacıyla geliştirildi. Uygulamada, anlatıcı ses, ortamı ve oyuncuları ayrıntılarıyla tasvir ediyor. Böylece görme engelliler de filme ilişkin bilgilere diğer sinema izleyicileri kadar sahip olabiliyor. Uygulama ilk olarak BKM'nin yapımcılığını üstlendiği "Hayat Öpücüğü" filminde uygulandı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, proje fikrinin bir yıl önce doğduğunu belirterek, hedeflerinin görme engellilerin hayatlarını kolay ve sosyal hale getirmek olduğunu söyledi. Sevilengül, "Turkcell markasını ve teknoloji gücümüzü, YGA ile birlikte görme engelliler için seferber ettik. Her geçen gün içeriğini zenginleştirdiğimiz Hayal Ortağım mobil uygulamasına 6 aylık bir çalışmayla bu yeniliği ekledik" dedi.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst