Göğüslerinizin daha dik olmasını istiyorsanız bu egzersizleri yapın!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Daha dik ve güzel göğüsler için bu egzersizleri deneyin...

Yaşımız kaç olursa olsun vücudumuz her zaman güzel görünmeli. Vücudumuzda bu güzel görünümü sağlayan yerlerden biri de göğüslerdir. Daha dik ve güzel göğüsler için Celebrity Fitness Müdürü Raşit Demiryaş size yardımcı olacak egzersizleri gösterdi.

Göğüslerin zaman geçtikçe formlarını kaybettikleri ve bu durumun özellikle vücutlarının görünümüne çok önem veren bayanlar için oldukça yorucu ve zor olduğu bilinen fakat o kadar zor olmayan bu kolay ve güzel hareketler vücudunuzun şekillenmesi için günlük yaşamımızın içinde kolayca yapabileceğimiz hareketlerden oluşur. Çok sık kilo alıp vermekten yanlış egzersizlerden ya da spor yapmamaktan dolayı yaşın ilerlemesi kimi kişilerde göğüsler erkenden sarkıp esnekliğini kaybedebiliyor. Bu kişiler çoğunlukla dolgulu sütyen kullanmadan bir şey giyemez hiçbir kıyafeti kendilerine yakıştıramazlar. Eğer siz de bu tür problemlerle karşı karşıyasınız. Eğer hala bu tür sorunlarla karşılaşmadıysanız da bunu mümkün olduğunca geciktirebilir daha da güzelleştirebilir ve sıkılaştırabilir bu egzersizlerle göğüslerinizin formunu uzun yıllar koruyabileceksiniz.

Sınav Hareketi (push up) (Güzelleştirme Egzersizi)
Modifiye şınav (modifiye push up) elleriniz ve dizlerinizin üzerinde durun.Dirsekleriniz yana doğru bakmalı. Kollarınızı dirseklerinizden büküp aşağı yukarı doğru inip çıkarak şınav çekin. Bu hareketi 2 setten 10 - 15 kez tekrarlayın. Hareketler sırasında düzenli olarak nefes alıp vermeyi unutmayın aşağı inerken nefes alın yukarı kalkarken nefes verin. Bu hareketle en çok göğüs ikekşi olarak ta arka kol kaslarını çalıştırmış olacaksınız.

Bunun dışında ön omuz kaslarınız da aktif hale gelecek. Şınav özellikle kuvvetsiz olanlar ve yeni başlayanlar için oldukça iyi bir başlangıç hareketi aynı zamanda güçlendiğiniz zaman dizlerinizi yere koymadan şınav çekmeye çalışın böylece göğüs kaslarımızla beraber bütün vücudumuzda çalışmış olur bu hareketi yaparken tüm kaslarınızı sıkın ve hissetmeye çalışınız.

Yana açış hareketi (Sıkılaştırma Egzersizi)
Bir sandalyeye dik olarak oturup iki elinize dumbell ya da 0.5 veya 1'er litrelik su şişeleri alın. Şimdi 'dumbell fly' dumbell yana açış hareketini yapmaya başlayabilirsiniz. Bu hareket için kollarınız bükülü şekilde yanlara açıp kolları kapatıyoruz kolları kapatırken göğüs kaslarınızı sıkmaya çalışın bu hareketi de yaparken kaslarınızı hissedin. 2 defa (SET) 10-15 kez tekrarlayacağınız bu hareket göğsünüzün tam açılmasını sağlıyor ve sıkılaşmasını sağlıyor.

Pullower Hareketi (Dikleştirme Egzersizi)
Bu hareket sandalyeye oturup sırt üstü yatarak veya evinizde pilates topu (stabilite ball) varsa da yapabiliriz. Önemli olan burada ellerimizin ve kollarımızın duruşu elimize dumbell yada 1 lt. su şişesi alıyoruz iki elimizle ağırlığı yada su şişesini tutuyoruz göğüs hizasından gergin şekilde kollarımız yukarıya geriye doğru kaldırıyoruz bu hareketi 2 set 10-15 tekrarla yapıyoruz ve her son tekrarda gergin şekilde geride tutuyoruz bu hareketi düzenli bir şekilde yaparsanız sarkan göğüsleri kaldırır dikleştirirsiniz. Normal göğsü olan bayanlar yaparsa daha dikleştirirsiniz...

Son derece kolay ve pratik olan bu egzersizler yeri gelecek zorlanacaksınız yeri gelecek çok kolay olacak ama sonunda dimdik güzel görünümlü göğüslere kısa sürede sahip olacaksınız bu egzersizleri her gün yapın sonucunu sizlerde görün.
 
Katılım
12 Ağustos 2010
Mesajlar
40
Tepki
24
Puan
8
Yaş
39
Konum
kocaeli
ya bu spor olanına zman ayırmayı isterdim ama en son zaman ayıracağım şey sanırım :findik:
malum çooooooook hareketli bir oğlum var:sok
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Valla bende yapmak isterdim; ama zor geliyor ya :dusun:
 
H

Hera

Misafir
Bu gün plajda hayatı bıyunca hiç spor yapmamış kadınlar vardı heryerleri sarkmış :cokkomik: çok kötü yaaa yaşlarıda genç doğum yapmışlar göğüsler göbeklerine inmiş Karınları halen daha hamile gibi şiş :böö: spor yapın kızlar salmayın kendinizi :böö:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst