Gerçek UGG Botları Sahtelerinden Nasıl Ayırt Edilir?

on5ek!m

Yeni Üye
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6
Tepki
10
Puan
3
Konum
Bulgaristan
Geçen sene kış döneminde ilk olarak Hollywood ünlülerinin ayağında gördüğümüz ve oldukça yüksek fiyatlarla satışa sunulan UGG Australia botlarının modası yeni sezonda da tam gaz devam ediyor. Neredeyse 3 bayandan birinde rastladığımız UGG modellerinin orijinallerine rastlamak ise piyasa da bu kadar taklidi yaygınlaşmış iken imkansız gibi.

ayakkabim.org’da okuyucularımızın gösterdiği yoğun ilgi ve her gün gelmeye devam eden onlarca soruya yanıt olması için UGG Botları ile ilgili bilinmesi gerekenleri özetliyoruz:

Aslen özel bir tür koyun derisinden üretilen UGG botları yaz-kış yalın ayak giyilebilecek yapıda olup, sulu ve ıslak mekanlarda kullanılmaması gerekmektedir. Buna rağmen tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kullanım amacının dışında bir moda ikonu haline gelen UGG modellerini piyasada farklı malzemelerden üretilmiş olarak ve yine çok farklı fiyatlar ile bulmak mümkün.

Şu anda iç piyasada özellikle üç farklı malzemeden üretilen UGG modelleri bulunabiliyor. Bu malzemelerden ilki microfiber olarak adlandırılan, dışarıdan bakıldığında süet gibi görünen ancak aslında bir tekstil ürünü olan malzemedir. Bu malzemeye dokunduğunuzda yumuşak bir his verir. Sık bir dokusu yoktur ve tok durmaz.

İkinci malzeme standart dana derisi süettir. Bu malzeme koyun derisinden daha dayanıklı ve daha ucuzdur. Oldukça tok bir yapısı vardır. Microfiber malzemeye göre ayağınızı çok daha sıcak tutar.

Üçüncü ve en zor bulunan malzeme ise hakiki koyun derisidir. Dokunulduğunda ipeğimsi bir his veren bu malzeme diğer türlere göre en pahalı olandır. Tüyleri kısa ve yumuşaktır. Ancak gerçek UGG Australia bulmanın imkansıza yakın olduğu iç piyasada kendi kimliği ile satış yapan bir kaç marka dışında koyun derisi bot bulmak gerçekten çok zor.

UGG modellerini satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise taban malzemesi ve konforudur. Piyasadaki bir çok üründe oldukça kalitesiz ve konfordan yoksun tabanlar bulunmaktadır. Giydikten bir süre sonra ayak ve bacak ağrısına yol açan bu tabanlar yüzünden bir çok kullanıcı UGG botlarının rahatsız olduğunu iddia etmektedirler. Halbuki orjinal UGG Botlarında kullanılan hafif, esnek ve konforlu kauçuk tabanlar en rahat taban türlerinden olduğu gibi soğuğa karşıda oldukça dayanıklıdırlar.

İç piyasada UGG adı altında değilde, kendi markası ve kendi kimliği ile satış yapma cesaretini gösteren oldukça kaliteli markalar olsa da, bir çok okuyucumuz UGG Australia etiketi ile satılan ürünlere oldukça yüksek fiyatlar ödedikten sonra yaşadıkları sorunları iletecek merci bulamadıkları için bize danışıyorlar. Yazımızın her adımında belirttiğimiz gibi Türkiye’de orjinal UGG Australia ürünlerini bulmak çok zor. Satın alacak olduğunuz UGG Australia etiketli ürünlerin gerçek olup olmadığını anlamak için temel bir kaç öneride bulunabiliriz. Bu önerilerizi sözlü olarak anlatmak yerine görsellerini bu yazımıza ekledik.

Umarız bu haber ve görseller ile herkes satın almış olduğu ürünün markası ve malzemesi konusunda bilgi sahibi olur ve kalite tercihi ve bütçesi yönünde dilediği ürünü alarak parasını sokağa atmamış olur.

34o5udy.jpg


xgb9md.jpg


162678o.jpg


2zoyr6b.jpg


10gjup5.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım bilgiler için. Açıkcası ben sahte giyiyorum:utandim: Sadece ayaklarımı sıcak tutsun diye o da:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst