Genital Estetik Neden Gereklidir?

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Vajinal daraltma

Vajinal daraltma, yaş veya doğumlara bağlı olarak vajinanın gevşemesi sonucu oluşan estetik görünümü düzeltmeye ve cinsel ilişki hazzını artırmaya yönelik olarak yapılıyor. Zira vajinanın iç ve dış genişliğinin artması kadının cinsel hazzını azaltırken, duvarlardaki gevşeme aynı zamanda erkeğin duyacağı hazzı da azaltıyor.

Vajina dudakları operasyonu

Bazı kadınların vajina iç dudakları ile dış dudakları doğuştan gereğinden fazla büyük ya da küçük olabileceği gibi birbirleri arasında şekil ve büyüklük farklılıkları da görülebiliyor. Özellikle dudaklar gereğinden fazla büyükse klitorisi örterek orgazmın gecikmesine neden oluyor. Bir de büyük ve sarkık iç dudaklar dış dudakları geçecek şekilde aşağı ve dışa doğru asitmetrik olarak taşmış durumdaysa, kadınlar hem kötü görüntüden dolayı kendilerini partnerlerinden saklıyor hem de spor yaparken, pantolon giyerken rahatsız oluyorlar. Bu durumda “reduction labioplasty” denilen basit bir cerrahi işlem gerçekleştiriliyor.

Dudakların normalden küçük ve gevşek olduğu durumlarda da yağ dokusu transferi ile normal, gergin ve daha genç görünümlü vajina dudakları yaratılıyor. Üstelik tüm bunlar plastik cerrahların elinde lokal anestezi ile kısa sürede yapılıyor.

Pubis estetiği

Pubis, karnın altında kalan, genital bölgenin üstteki tüylü bölgesine verilen ad. Fazla kilolar bu bölgenin belirginleşmesine yol açabiliyor. Bu, görünüm açısından rahatsız edici olduğu gibi orgazma ulaşmayı da engelleyebiliyor. Lokal anestezi altında liposuction yöntemi ile bu bölge gergin hale getirilebiliyor.

Bazen karın germe ameliyatı ile birlikte yapılan vajinal yenileme ameliyatı sayesinde pubis bölgesi gerilebiliyor. Böylelikle çoğumuzun, özellikle doğum yapmış olanlarımızın sorunu olan; gülerken, hapşırırken, öksürürken istem dışı idrar kaçırma hali de giderilmiş oluyor.

Operasyon zamanı

Estetik operasyonları genelde adet dönemi bitiminde yapılıyor. Üstelik bu operasyonlardan sonra günlük ve iş hayatınıza hemen dönebiliyorsunuz. İşlem sonrasında tuvaletinizi yapmanızda da bir mani olmuyor. Ancak yapılan ameliyatın boyutuna göre 3-12 hafta arasında değişen cinsel perhiz, havuz ve deniz yasağı getiriliyor doktorunuz tarafından.

Kaç yaşında vajina estetiği yaptırabilirsiniz

Uzmanlar, bugün 18-65 yaş arası pek çok kadının hem görünüm hem de cinsel fonksiyon bozukluğu nedeniyle plastik cerrahlara başvurduğunu söylüyor. Aktif cinsel hayatı olan her kadında, ihtiyaç duydukları her yaşta vajina daraltması yapılabiliyor.

Ancak, kız çocuklarının aileleri tarafından erken yaşta saptanan genital organlarındaki estetik anomalilerin, öncelikle genetik araştırmaları yapılarak değerlendirilmesi ve çocuk, gelişimini tamamladıktan sonra, aktif cinsel hayata başlamadan önce giderilmesi, doktorların tavsiyesi olarak not düşebileceğimiz önemli bir nokta.


Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst