Genel Saç Rehberi

OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Düz saçlar dalgalanırsa

Düz saçlar bile zaman zaman dalgalanabilir. Bunu önlemek inerseniz bir parça jöle ile kremi avucunuzda karıştırarak saçınıza sürün. Saçınız nemliyken üzerine saç kremi ve jöle uygulayın.

Kıvırcık saçlar

Buklelerinizin istediğiniz gibi durması için saç şekillendirici kremi avucunuzun içinde seyrelterek saçınıza nazik dokunuşlar uygulayın. Veya parlaklık verici bir serumdan faydalanabilirsiniz. Serumu saçınıza hafifçe yedirin. Saçlarınızın hem canlı görünmesini sağlar hem de mükemmel buklelere kavuşursunuz.


Asileşen saçlar

Hükmedilmesi zor bütün saç tiplerinde gazsız saç spreyi kullanarak bozulmayan ve güzel görünümlü bir saç modeli yakalamanız mümkündür.

Daha yumuşak bukleler için

Bukleleriniz belirgin ancak çok sık görünmesin istiyorsanız bir tutam saç kremini avucunuza alın. İki üç parmak kalınlığında saç telini parmağınıza dolayarak kremi sürün ve bırakın. Bu işlemi saçınızın tamamına uygulayın. Saçınızı kendi halinde kurumaya bırakın. Eğer bunu yapmaya vaktiniz yoksa kurutma makinenizi en düşük ayarda çalıştırın.

Dolgun görünümlü saçlar

Saçlarınıza hacim vermek sterseniz birkaç tane saç tokasına ihtiyacınız olacak. Saç tokalarına jöle sürün ve tutam tutam ayırdığınız saçlarınızı öne doğru tokayla tutturun. On dakika kadar bekleyip açın. Veya başınızı öne eğin saç diplerine hacimlendirici sprey sıkarak parmaklarınızla yedilin ve ardından saçınızı geriye atarak kalkın.

Güneşte yıpranmış saçlar için

Kalıcı bir krem ya da nemlendirici maske uygulamalısınız.

Saç kurutma teknikleri

Yazın saçınızı kurutmak zorunda kalırsanız önce mutlaka havluyla fazla ıslaklığı alın. Böylece kurutma makinesi kullanma zamanınız azalacaktır. Saçınızın aşın yıpranmasını engellemek için makinenizi düşük sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Belli bir zaman sonra kendiliğinden duran makinelerden almayı deneyebilirsiniz böylelikle saçınıza mümkün olan en az zararı verir ve elektriklenmesini engellersiniz.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
139ym.jpg



mn4mm.jpg
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Saçlarda Yağlanma Sorunu ve Çözümü

Yağlı saç diye bir şey yoktur aslında saçlı deri yağlıdır ve bu yağ saçları da yağlandırır. Düz saçlı kişilerde saçlı deriden salgılanan yağ gün içinde saçlara hızla yayılır fakat çok kıvırcık saçlı kişilerde yağ saçlara doğru az yayılır. Daha çok düz saçlı olan Asya ırkında saçlar genellikle düz olduğundan yağlanma problemi daha sık iken zencilerin saçları daha kıvırcık olduğundan çoğunlukla kurudur.

Yağlı saçlar nasıl tedavi edilmelidir?

Özellikle yağlı saç derisinin sağlığını kazanması için kullanılacak şampuanın çok dikkatli seçilmesi gerekir. Yağlı saçı tedavi etmenin yolu saçlı derideki yağı uzaklaştırmaktır. Yağlı saçlar için kullanılan şampuanlar yağı arıtmak için ağır surfaktanlar içerirler. Surfaktanlar yağı ve sudaki kiri uzaklaştırırlar. Saçlar ne sıklıkla yıkanmalıdır?


Birçok kişi şampuanların saçlı deriyi değil saçları yıkadığını düşünmektedir. Aslında şampuanlar saçlı deriyi temizlemek ve saçın sağlığını korumak için üretilmişlerdir. Bu nedenle şampuan seçimi saçlı deriye göre yapılmalıdır.

Yağlı saçın çok sık yıkanması aslında saç derisindeki yağ hücrelerinin daha fazla çalışmasına bu da daha fazla yağlanmaya neden olabilir. Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır. Saçlarınızı her gün yıkayacaksanız her gün kullanılan çok yumuşak bir şampuanla birlikte; haftada bir kullanmak üzere derin temizleyici özelliği olan bir şampuan kullanmalısınız.Yağlı saçlar nasıl yıkanmalıdır?

Aşırı yağlı saçları yıkarken saçlar şampuanlanmadan önce saçlı deriyi iki kez yıkamak gerekebilir. Hastaya şampuanın köpürmeye başlamasının saçlı derideki yağın uzaklaşması anlamına geldiği anlatılmalıdır. Bazen saçlı deri çok yağlı olduğunda yağlar deriden uzaklaştırıldığı için köpürme olmayacaktır.

Saçı uzun olan bayanlar şampuanı saçlı derilerine saçlarını tepede toplamadan uygulamalı ve parmaklarla saçlı deriye masaj uygulanmalıdır.Yağlı saçlar için nasıl şampuanlar kullanılmalıdır?

Saç bakım ürünlerinin saçı yağlandırmadan saçın dokusunu geliştirip kırılmasını ve derinin de kurumasını önlemesi nemlendirici etki yaratması gerekir. Şampuan seçimi diğer önemli faktördür. Çeşitli saç tiplerine göre üretilen farklı şampuanlar vardır. Yağlı saçlar için olan şampuanlar az nemlendirici ve kuvvetli şampuanlar içerirler. Ürün seçerken yağ silikon lanolin içermeyenleri tercih ediniz. Saç kremi kullanılmalı mıdır?

Saç kremi ve içerisinde nemlendirici de bulunduran ikisi bir arada ürünleri yağlı saçlarda kullanmayınız. Zaten yağ en iyi koruyucudur. Saça sürülen nemlendiriciler sadece deriden salgılanan yağın kolayca saçta yayılmasına neden olur. Eğer muhakkak saç kremi kullanılacaksa; yıkamadan sonra çok hafif bir saç kremi sadece saç uçlarına kullanılabilir.Saçlar nasıl şekillendirilmelidir?

Saçı sık fırçalamak ve taramakta saçların yağlanmasını hızlandırır. Fırçalama işlemi yağ bezlerini de aktifleştirir. Ayrıca saçlar mümkün olduğunca az toplanmalıdır.

Ayrıca saçların kolay şekil alabilir şekilde kesilmesi de saça yapılan işlemleri azaltacağından yağlanmayı azaltır. Örneğin perma yapılması saçları kabartarak saçlı deriden uzaklaştırdığından saçların yağlanmasını azaltır.Yağlı saçın zararları nelerdir?

Aşırı yağlanma engellenmezse saçlarda dökülmeye yol açabilir. Ayrıca pitrosporium denen ve saçlı deri de bulunan bir mantarın sayısını arttırarak saçlarda kepeklenmeye ve de seboreik egzamanın ortaya çıkmasına veya alevlenmesine neden olur. Bu nedenle yağlanmanın engellenmesi saç ve saç derisinin sağlığı açısından önemlidir.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Saçlar Nasıl Beslenir ?

Dermatologlar ise saçın esas maddesinin keratin denen protein olduğunu ve saçın sadece kökünden beslenebileceğini hatırlatıyor. Dolasıyla saçla ilgili ürünlerinizi seçerken bunu göz ardı etmeyin diyorlar.

Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Bölümü'nden Dr. Esra Özgüroğlu sağlıklı saçlara sahip olmak için bildik bir bebek.com"]tarif[/url] veriyor: Sağlıklı ve dengeli beslenin. Besin maddeleri saçınıza köklerinden ulaşacaktır.


Dr. Özgüroğlu "Sağlıklı saçlara sahip olmak için sağlıklı dengeli doğru beslenmeliyiz. Dışarıdan lokal olarak uygulanan preparatlar saçlarımıza sağlık getirmez. Bu tür uygulamalar saçların yıpranmış görüntüsüne kısa süreli değişmeler dışında yarar sağlamaz. Saçlarımız için gerekli olan besin maddelerisadece kan yolu ile ulaşabilir. Yeterli protein demir çinko biotin folik asit içeren beslenme şekli çok önemli" diyor.

Saç sağlığı için en önemli konu diyetin içeriği. Protein açısından yetersiz diyetler saç köklerini dinlenme dönemine sokarak proteinden tasarruf etme yoluna gidiyor. Bu ağır diyetleri takiben 2-3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebiliyor.

Şok diyetlere dikkat!

Saçlar özellikle şok diyetlerden büyük zarar görüyor. Kısa zamanda çok kilo vermek saçı döküyor. Dermatoloji uzmanı Dr. Ayfer Bankaoğlu bu diyetlerin kansızlığa dolayısıyla da saçların dökülmesine güçsüzleşmesine çabuk kırılmasına ve cansız görünmesine yol açtığını hatırlatıyor: "Saçlarımızı sadece yediklerimiz besler. Ağır diyet sonrası kansızlık ortaya çıkar. Besin ve vitaminlerin eksikliğinin yanı sıra vücuda giren demirin de azalması saçın daha yoğun dökülmesine neden olur."

Sık kimyasal kullanımı saçı zayıflatır!

Saç boyası renk açıcılar jöle köpük gibi kimyasal maddeler çok sık kullanılıyor. Saça uygulanan bu kimyasal maddelerin etkisine gelince... Maddeler doğru kullanıldığında nadiren saçlara zarar veriyor. Çok sık ve uzun süreli uygulamalarsa saçların zaman içinde zayıflamasına ve kırılmasına neden oluyor.

Gün aşırı yıkamayın!

Saç sağlığı ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri de "sık yıkama saçların yıpranmasına yol açar mı?". Sık şampuanlama saçların yıpranmasına neden olur. Gün aşırı yıkama saç sağlığı açısından uygun. Bu arada saçlar ıslak iken daha kırılgan. Islak saçlar yumuşak havlularla ve düşük ayarlı kurutma makineleriyle kurutulmalı. Kaba sert fırçalama saçların çabuk yıpranmasına ve mat görünmesine neden olur.

Saçlarınızı korumasız güneşe teslim etmeyin

Güneş klor ve denizden sadece cildiniz değil saçınız da zarar görüyor. Dolayısıyla saçınızı da koruma altına almanız gerekiyor. UV ışınları keratin tabakasını olumsuz etkiliyor. Matlaştırıyor cansızlaştırıyor. Saçları özellikle güneşin bu zararlı etkilerinden korumak için özel üretilen ürünleri denemek mümkün. Şampuan krem sprey maske bebek.com/index.php?s=süt"]süt[/url] yağ şeklinde satılıyorlar. Bir diğer etkili yöntem de saçları şapka bone veya eşarpla korumak.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Erkeklerin saçı bölgesel kadınlarınki seyrelmeyle dökülüyor

Kadınlarda saç dökülmesi erkeklerdeki kadar sık görülmüyor. Ancak psikolojik etkisi erkeklere göre daha fazla. Kadınlarda saç dökülmesine kansızlıkbeslenme bozukluğu vitamin eksikliği ağır hastalıklar hormonal düzensizlikler veya bazı ilaçlar yol açıyor. Ailesel yatkınlık stres mantar enfeksiyonları ve kalitesiz bakım ürünlerinin kullanılması da dökülmeyi etkileyerek artırabiliyor. Kadınlarda bölgesel dökülme yerine seyrelme tarzında dökülmeye daha sık rastlanıyor.

Saçı kestirmek gürleştirmez

Şampuan seçerken kimyasal içeriği az bakım ürünleri kullanın. Örneğin ammoniyum lauryl sülfat ya da silikon içeren ürünler saçları aşırı kurutarak daha kolay kırılmalarına neden olur.

Saçların biçimi saç sağlığını etkiler. Sıkı toplanmış saçlar at kuyrukları topuzlar örgüler saçların köklerini zayıflatır. Özellikle alnın yan kısmındaki saç dökülmelerinden sıkı ve gergin toplamalar sorumlu.

"Saçların kestirilmesi saça fayda sağlar mı gür çıkarır mı" sorusunun yanıtı da "maaselef o kadar kolay değil". Kazıtılan ya da kesilen saçın daha gür çıkacağı efsaneden ibaret. Unutmayın ki saç kökünden beslenir. Dolayısı ile saçları kestirmek saçlara sağlık açısından bir katkıda bulunmaz.

Sürekli sigara ve alkol kullanımı saçı da vurur. Özellikle sigara kullananlarda saçların erken beyazladığı saptanmış. Ayrıca sigara saçlarda yağlanmaya ve kırılmaya da zemin hazırlıyor.

Saç klonlanmasına daha 5-10 yıl var

Yakın zamanda yabancı ajanslardan saç klonlamanın kelliğe de çare olabileceği haberleri gelmeye başladı. Bu haberler saç dökülmesi sorunu bulunanlara umut verdi kuşkusuz. Ancak yöntemin uygulanması için en az 5-10 yıl daha beklenmesi gerektiği bildiriliyor. Ufukta görünen bu yöntemle ilgili bir başka handikap da çok pahalı olması.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan Birinci Eurasian Estetik Cerrahi ve 12. Ulusal Vücut Kontur Cerrahisi Kurs ve Kongresi'nde saç nakilleriyle uğraşan uzmanlar saç klonlamasını da ele aldılar. Boğaziçi Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Bölüm Sorumlusu Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Veli Aslansaç klonlama yöntemiyle kelliğe kesin çözüm getirildiğine ilişkin geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerle ilgili uyardı: Klonlama yönteminin uygulanabilmesi için önümüzde 5-10 yıllık bir süreç var.

İngiltere'de saçın klonlanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Dr. Aslan "Laboratuvar ortamında klonlanan saç köklerinin istenen kaliteye getirilebilmesi ve yöntemin hiçbir yan etkisinin olmadığının kanıtlanması için uzun zaman var. Laboratuvardan çıkan ilk olumlu sonucun bugünden yarına saç klonlaması yapılabileceği şeklinde yorumlanması hastalarda yanlış beklenti yaratıyor" diyor.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Güzel Ve Bakımlı Saçlara Sahip Olmanın Sırrı

Daha güzel saçlara sahip olmak herkesin hayali... Ancak bu hayale ulaşabilmeniz için biraz çaba gerekir. Yeter ki saçlarınızın ihtiyaç duyduğu bakımı doğru zamanda uygulayın farkı hissedeceksiniz.

Değişen mevsimlerle birlikte vücudumuzu korumak için giysilerimizi cildimizi korumak için cilt bakım ürünlerimizi değiştiririz. İşte tıpkı bu örneklerde olduğu gibi saçlarımızın da ilgiye ve korunmaya ihtiyaçları vardır. Her saç farklı mevsimlerde farklı bir bakıma ihtiyaç duyar... Çünkü farklı problemler farklı çözümler gerektirir...

Bahara ışıltılı saçlarla girin

Bütün bir kış boyunca eğer saçlarınıza özel bir itina göstermediyseniz şimdi onların kurumuş ve yıpranmış olduklarını eminiz fark etmişsinizdir. Bu nedenle bahar ayları saçlarınız için bayram havasında geçmeli. Zira eğer onları güçlendirecek ve canlandıracak formülleri bulamazsanız yazın kavurucu güneşi saçlarınızı daha da içinden çıkılmaz sorunlara itecektir. Ekstra bakımlarla saçlarınızı kurtarmak için önünüzde 3 aylık bir bahar dönemi var. Peki öncelikle ne yapmalısınız? Unutmayın ki saçlarınızın da cildiniz gibi yeniden yapılanmaya ihtiyacı vardır. Saçlarınızın iç yapılarında geçirdikleri işlemler karşısında zayıflamalar meydana gelir saç boyları ve uçlarında çatallaşmalar olur. Artık saçlarınız kırılmaya daha da fazla müsaittirler. Bunun sonucunda ise esneklik ve güzelliklerini kaybederler.

Saçlar uzadıkça yıpranma oranları artar. Çatallaşmalar saçların uçlarından başlayarak üst noktalarına doğru tırmanır. Bu türden sorunlarla karşılaştığınızda ilk iş olarak bir kuaföre gidip saçlarınızdaki kırıkları aldırmalı ve hatta saç boyunuzu sağlıklı kısımlarına kadar kısaltmalısınız. Daha detaylı ve profesyonel bir yardım için saç bakım merkezlerine başvurabilirsiniz. Saç boyunuz kısaldıktan sonra onları bir süre için aşırı fön ısısından korumaya çalışın. En azından kendilerini biraz olsun toparlayıncaya kadar. Bu arada saç türünüze uygun bakım ürünleri kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.

Yaz aylarında özel koruma

Yaz aylarında saçlarınızın en büyük düşmanları; güneş ışınları ile deniz ve havuz suları... Bütün bu zararlı etkenler saçlarınızın kurumasına renklerinin açılmasına ve uçlarının kırılmasına neden oluyorlar. Dolayısıyla saç uzmanları deniz ve havuza girerken bone kullanımını öneriyorlar. Böylelikle saçlarınız deniz suyunun tuzundan ya da havuzun klorundan etkilenmiyor saç renginiz düzensiz bir biçimde açılmıyor. Yaz mevsiminde özellikle boyalı saçlara sahipseniz bone kullanımını ihmal etmemelisiniz. Zira boyalı saçlar havuz suyuyla temas ettiklerinde ortaya hiç de iç açıcı görüntüler çıkmıyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan UV filtreli koruyucu özellikli şampuanlar ve bakım ürünleri de saçların doğal yapısını korumada etkili oluyorlar.


Sonbaharda saç dökülmelerine dikkat!

Deniz klor ve güneşin saçlar üzerindeki yıpratıcı etkilerinden bahsetmiştik. Dolayısıyla yaz mevsiminde korumasız bırakılan saçları sonbaharda kötü bir görünümle birlikte sağlık sorunları bekliyor. Zira mevsim değişikliği zaten saçların dökülmelerine yol açıyor. Kuru ve cansız saçlar ise mevsim değişikliğinin etkilerinden fazlasıyla nasiplerini alıyorlar. Saçlar matlaşıyor saç boylarında ise çatallaşma ve kırılmalar göze çarpıyor. Bütün bunları engellemek için yaz aylarında saçları korumak gerekiyordu. Peki şimdi ne yapılabilir?

Öncelikle saçlarınızın durumu gerçekten çok kötüyse bir saç uzmanına görünmenizi tavsiye ederiz. Büyük bir ihtimalle saç boylarınızı mümkün olduğu kadar kısaltmanız gerekecek. İkinci aşamada ise yoğun nemlendiricili bakım maskeleri saçlarınızın imdadına yetişecek. Düzenli olarak saç dökülmesine karşı güvenilir bir ürünün kullanılması da kaçınılmaz. Böylelikle hem saçlarınızı yazın bıraktığı kötü izlerden kurtaracak hem de kış aylarına karşı güçlendirmiş olacaksınız.

Saçlarda kış bakımı

Soğuk kış aylarında saçlarınızı bekleyen koşulların mükemmel olduğu söylenemez. İsli ve ağır havadan yalnızca cildiniz değil saçlarınız da etkilenir. Soğuğun ne derece büyük bir düşman olduğunu anlamak için aynaya bakmanız yeter. Hele bir de saçlarınız sağlıklı değilse o zaman işiniz var demektir. Sonbaharda başlayan saç sorunları kışın gelmesi ile birlikte giderek artar. Örneğin; yağlı saçlardaki yağ oranı yükselir kuru saçlar ise daha da kurur. Mevsim değişikliğinin saç dökülmesini hızlandırdığı yine unutulmamalıdır. Kış aylarında saçlarınızı yıkadıktan sonra iyice kurutmadan dışarı çıkamazsınız ve doğal olarak yoğun fön ısısı da saçlarınıza zarar verebilir. Peki saçlarınızı bütün bu olumsuz etkenlerden korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size bazı ipuçları...

Saçlarınızı daima az şampuan kullanarak yıkayın çok fazla şampuan kullanıldığında saçlarınız daha temiz veya bakımlı olmuyor. Buna karşın fazla miktarda kullanılan şampuan iyi durulanamadığı takdirde kepek sorunuyla karşı karşıya kalıyorsunuz: Avucunuza aldığınız şampuanı bir miktar ılık suyla sulandırıpsaçlarınıza güzelce yayın.

Saçınızı yıkadıktan sonra mutlaka bakım yapan bir saç kremi uygulayın. Kremi henüz nemli saçlarınıza yaydıktan sonra yumuşak bir havlu yardımıyla tampon yapın. Etkisini göstermesi için en az 2 dakika kadar bekleyin.

Nemini kaybetmiş her boyda saça özellikle uç kısımlara özen göstererek maske uygulayabilirsiniz.

Maskenin etkisini artırmak için saçınızda beklettiğiniz süre içinde neler yapabilirsiniz? Başınıza bir bone giyin. Sıcak bir ortamda örneğin kalorifer yanında oturarak bekleme süresini doldurun.

Konsantre ürünler veya ampul kullanıyorsanız kutu üzerinde belirtilen doza mutlaka uyun. Saç derisine parmak uçlarınızla uzun uzun masaj yaparak iyice nüfuz etmesini sağlayın.

Böylece saçınız kısa süre içinde yaz aylarında kaybettiği eski güç ve yumuşaklığına kavuşacaktır.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Saç kırıklarına çözüm

Saçlarınız ne kadar sağlıklı ve parlak olursa olsun saç kırıkları var ise saçlarınızın kalitesine gölge düşmüş demektir. Saç boyalarının ve fön uygulamasının neden olduğu saç kırıklarınızdan nasıl kurtulabilirsiniz?

Kırıkları Nasıl Önleyebilirsiniz

• Daha geniş dişleri olan taraklar kullanmalısınız…
• Islak saçlarınız hassasdır ve bunları taramayın..
• Çok sıcak fön ile kurulamayın…
• Daha çok saten yada ipek yastıklar seçin.Saçlarınızın kırılması azalır.
• En üstten saçların ucuna doğru yumuşak bir tarakla tarayın…

• Saç boyasını oldukça az kullanın.İçindeki kimyasallar saçlarınızı yıpratır…
• Boya ile perma yaptıracaksanız eğer aradan iki hafta süre geçmesine dikkat edin….
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Teninize Uygun Saç Rengi Seçimi

Esmer Ten
Sarı saçtan kesinllikle kaçınmalısınız. Ancak ten renginiz amber tonlarını tasıyorsa bakır yada kestaneyi denemelisiniz. Daha koyu tenliler sarap kızılı yada mavi siyahı uygulayabilirler.

Buğday Ten
Parlak sarı ve platinden uzak durmalısınız. Size uygun saç renkleri açık kahve altın sarısı ve açık kızıl tonlarıdır. Mahagoni ateş kızılı koyu kahve patlıcan morunu deneyebilirsiniz.

Beyaz Ten
Çok açık sarı uygun değildir. Altın sarısı platin mahagoni veya bakır kızılını denemelisiniz.

Soluk Ten
Güçlü renklerden ve küllü tonlardan uzak durmalısınız. Çünkü hatlarınızın çok sert görünmesine yada cildinizin olduğundan soluk görünmesine sebep olabilirler. Siz pastel tonları yumusak sarı bakır kızılı orta kahve çikolata kahvesini tercih etmelisiniz.


Pembe Ten
Kırmızının hiçbir tonu size uygun değildir. Oldugunuzdan daha kırmızı görünmek istemiyorsanız; sarı kestane tonları ve küllü renkleri uygulayabilirsiniz fındık kabuğu kumral reklerini deneyebilirsiniz..
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Doğal Yöntemlerle Saç Bakımı


tumblr_m8ud78vwqB1rqf0m1.jpg

Hepiniz uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyarsınız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar. Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur.

Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir. Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz: - Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın. - Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın. - Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin ****l ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.

Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor. - Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Sıcak yağ tedavisi

Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak iyice durulayın. Bu bakım türü özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi

Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi fazla ince çabuk kırılan kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi

Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi

Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı bir çorba kaşığı gliserin bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.


Kakao yağı tedavisi

Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını 1 çorba kaşığı kakao yağını 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Şekil Almayan Saçlara Pratik Çözümler

Saçlarınıza bir türlü şekil veremiyorsunuz ve siniriniz mi bozuluyor? O zaman bu öneriler tam size göre

- Saçınıza seksi bir dolgunluk kazandırmak için kuruturken yuvarlak fön fırçanızı dik bir şeklide iki parmak kalınlığında saçınıza dolayın ve fön çekin.

- Kuaförünüzden saç uçlarınızı incelterek kesmesini isteyin.

- Saçınızı düz veya hafif dalgalı bir biçime sokmak için kuruturken fırça kullanmayın ki doğal bir görünüm kazansın.

- Mükemmel bir röfleye sahip olmak için kuaförünüze aynı renk grubunun değişik tonlarını kullanmasını söyleyin. Böylece saçlarınız derinlik kazanır.

- Saçınızı forma sokmanın en kolay yolu saçınız nemliyken silikon içeren bir serum uygulamaktır.

- Saçı toplamadan önce saç diplerine sprey sıkmalısınız.

- Kuru olan saça şekil vermek için saçınızı öne atıp saç diplerine sprey sıkın. Böylece saçlarınızı geri attığınız zaman hoş bir form oluştuğunu göreceksiniz.

- Nemli olan saçınıza düzleştirici serum uygulayın. Daha sonra bir parmak genişliğinde birer tutam saçı dolayıp kendiliğinden kurumaya bırakın.
 
OP
Kupakızı

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Saç Kırıkları İçin Bitkisel Çözüm

Malzemeler
1 çorba kaşığı havuç tohum yağı
1 çorba kaşığı biberiye yağı
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Hazırlanışı
Eşit miktarda malzemeler karıştırıldıktan sonra saç diplerine boya sürer gibi sürülür ev 5 dakika masaj yapılır.Streç filme sarılarak 2 saat bekletilir ve saç cinsine uygun bir şampuanla yıkanır.

Saç Kırıklarını Önlemek İçin Tavsiyeler

Saçlar ıslakken ve banyodan çıktıktan hemen sonra daha narin ve hassas olduğu için asla taramayın. Bu saçlarınıza çok zarar verecektir.
Sık dişli tarak yerine geniş dişli tarak kullanın.
Tarak seçimi saç kırıklarını önleme hususunda çok önemli bir rol oynuyor. Üstten saç uçlarına doğru yumuşak kıllı tarakla tarayın.
Saç Kurutma makinelerinin ve saç ütülerinin şiddetli sıcaklığı da kırıklara neden olan faktörlerdendir.
Saç kırıklarında yastık faktörü de var. Yastığınız İpek ve saten yastık olsun. İpek ve saten yastıklar saç düğümlenmesini ve kırılmasını azaltır.
Saçınızı açtıracak veya boyatacaksanız dikkatli olmalısınız. Çünkü her türlü kimyasal maddeler saçınızı güçsüzleştirir ve kırılmaya eğilim yaratır.
Perma ve boyama gibi kimyasal uygulamalar arasından en az iki hafta geçmelidir. Diğer türlü saçlarınız çok yıpranabilir. Bu çok önemli bir husustur. Saçlarınızın zayıflaması ve kırılmasında büyük rol oynar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst