Genç Odası Dekorasyonuna Farklı Bakış

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Gençlerin kendilerini ifade etmek için kullandıkları yine kendilerine öçzgü bir dilleri vardır. Bu da kesinlikle yetişkinliğe giden yolun bir parçasıdır. Giyimlerinden, ilgi alanlarına pek çok konuda artık kendi kararlarını veren gençler, odalarını da kişiselleştirmek isterler. Farklı tasarımları inceleyerek hem şık hem de artık büyümekte olan çocuğunuza kendi kişiliğini yansıtması için fırsat verecek bir oda nasıl olabilir, fikir edinebilirsiniz.

mavi-genc-kiz-odasi.jpg

Siz genç kızınız için pembe, sarı ya da morlarla bezenmiş bir oda beğenebilirsiniz ama kızınız daha sade bir oda tercih ediyor olabilir. Kızınızın şık ama minimalist bir tazrı olduğunu düşünüyorsanız ona açık renklerin kullandıldığı, aksesuara az yer verilen, işlevsel bir oda hazırlayabilirsiniz.
beyaz-genc-odasi.jpg

Genç erkek çocukları ise genellikle sade ve sportif tarzda odalardan yana tercih kullanır. Kısacası iş genç odasına geldiğinde, gençlerin kendilerini ifade edebileceği pek çok farklı tarz olabilir. Spor ya da müzik gibi farklı ilgi alanları, genç odası hazırlarken ilham kaynağı olabilir.
kahverengi-genc-odasi1.jpg

Ağırbaşlı, fazla renkten hoşlanmayan genç beyler için, ahşap malzemeyi gri renkle birlikte kullanarak hem ağırlığını koruyan hem de oğlunuzun yaşına uygun bir oda düzenleyebilirsiniz. Yukarıda odada gri renkli duvar ve kahverengi raflar odaya farklı bir enerji katmış. Mağazalardaki hazır oda takımlarını kullanmak yerine ayrı ayrı parçaların bir araya getirildiği odaların başka bir sıcaklığı olabilir.
kirmizi-tavan.jpg

Yukarıdaki oda fazla geniş olmamasına rağmen yüksek tavan avantajı çok iyi değerlendirilmiş. Odanın dekorasyonunda açık renkler kullanılarak oda ferah gösterilmiş. Kırmızı tavan boyası ise başka hiçbir süslemeyi gerektirmeyecek kadar dikkat çekici ve güzel görünüyor.
sade-genc-odasi.jpg

Bir odada az renk kullanmak başka, hiç renk kullanmamak başka. Yukarıda yeşil renkteki halının odaya kattığı enerjiyi inkar etmek mümkün değil. Duvarı kaplayan büyük, şehir fotoğrafı da son yıllarda oldukça moda uygulamalardan biri. Buradaki kadar koyu olmayan, çocuğunuz için anlam taşıyan başka bir resim de kullanılabilir. Oda için seçilen renklere uygun renkler içeren bir resim olursa odayı dar ya da dağınık göstermez.
klasik-renkli-genc-kiz-odasi.jpg

Klasik tarzdan hoşlanan genç kızlar için pastel bir mavi ve kırmızı ile çarpıcı bir dekorasyon yapılabilir. Klasik aydınlatma ürünleri ve beyaz mobilyalarla bu renkleri tamamlayabilirsiniz.
modern-genc-erkek-odasi1.jpg

Genç odası her zaman evin en geniş odası değildir. Bu durumda yatak, dolap, kütüphane derken oda kolayca mobilyaya boğulabilir. Yukarıdaki fotoğrafta duvarların tümüyle değerlendirilmesi, buna karşın alçak mobilyalar tercih edilerek odanın ferahlığını koruması ilginç uygulamalardan biri olabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst