Genç Kız Odaları Dekorasyonu

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

Genç kız odası düzenlerken pek çok farklı dekorasyon tarzı arasından, artık yetişkinliğe doğru adım atan çocuğunuzun kişiliğine uygun bir tarz seçmeniz gerekir. Kimi genç kızlar sadelikten yanadır, kimileri ise süslü aksesuarlara doyamaz. Bu durumda en iyisi çocuğunuzla işbirliği yapmanız olacaktır. Burada minimalist stilden klasik dekorasyon tarzına uzanan farklı örneklere bakarak, uygun bir seçim yapmayı deneyebilirsiniz.
acik-renk-genc-kiz-odasi.jpg

Taş zeminleri soğuk çeker ya da soğuk durur diye banyo ve mutfak dışında pek tercih etmeyiz ama yukarıdaki dekorasyonda ne kadar iyi bir sonuç alındığı ortada. Bu örnekte halı kullanılmamış ama odaya pekala yatak odası halıları da eklenebilir. Beyaz renk sayesinde sade ve modern bir dekorasyon tarzı elde edilmiş. Odayı sıcaklaştıran başlıca öğelerden biri ise kirli sarı duvar rengi. Televizyonun asılı olduğu duvarın çizgili deseni de bir genç odasına gereken enerjiyi katıyor.
renkli-genc-kiz-odasi.jpg

Renklerle arası iyi olan genç kızlar için, yatak odalarında desenli bir duvar bambaşka bir atmosfer yaratacaktır. Odanın tüm duvarlarına değil de, sadece tek bir duvara desen uygularsanız oda daralmaz ya da desenler iç bayıcı olmaz. Duvardaki desen renklerine uygun yatak örtüleri de seçtikten sonra başka bir aksesuara ihtiyaç kalmayabilir.
bej-genc-kiz-odasi.jpg

Bu bej rengin hakim olduğu örnek, en ağırbaşlı odalardan biri. Sadelikten yana olan genç kızlar için pembe rengi kullanmadan da şık bir oda düzenlenebileceğinin ispatı. Perde ve halıda seçilen koyu renkleri duvar süsleriyle destekleyerek odayı tekdüzelikten kurtarabilirsiniz.
klasik-genc-kiz-odasi.jpg

klasik-genc-kiz-odasi2.jpg

Çoğu evde genç kız odaları bu kadar büyük değildir ancak klasik tarz genç kız odasına iyi bir örnek olduğundan buraya almak istedim. Klasik tarz ağır bir dekorasyon tarzı olmasına karşın, burada seçilen renkler ve cıvıl cıvıl desenli duvar kağıdı sayesinde bir genç kız için uygun bir oda düzenlemesi ortaya çıkmış.
minimal-genc-odasi.jpg

Her genç kızın tarzı aynı olmaz demiştik. Klasik tarzdan geçiyoruz son derece sade ama modern bir başka oda örneğine. Tavandan aydınlatılan, şık bir okuma köşesi ile farklılaşan bu yatak odasında yatak başındaki renkli duvar uygulaması oldukça ilginç.
sade-genc-kiz-odasi.jpg


Gri ve kırmızı birlikteliği sadece genç kız odasında değil, evin pek çok odasında güzel görüntüler elde edilmesini sağlar. Gri ağırbaşlı bir renk olmasına karşın, sıcak ve göz alıcı kırmızıyla birleştiğinde bir genç kız için uygun bir renk kombinasyonu ortaya çıkmış olur. Burada duvarlar açık gri görünüyor ancak oda eğer yeterince geniş değilse, duvarları kırık beyaz ya da krem rengi gibi çok açık tonlarda boyamakta fayda var.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst