Gelinlik seçimi

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
gelinlik_4.jpg


GELİNLİK SEÇİMİ


GELİNLİK SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ
"Gelinlik" !!! gelin adaylarını gerçekten gelin yapan en önemli konudur. Düğünün diğer alışveriş konularından daha çok önem verilen gelinlik seçiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Tüm kızlar hayatlarının bu en güzel gününde rüya gibi bir gelinlik içinde prensesleri andırmayı hayal eder. Ancak,çocukluğunuzdan beri hayallerinizi süsleyen ya da vitrinlerde gördüğünüz, dergilerde beğendiğiniz bir gelinliği yalnızca istemek yeterli değil. Önemli olan size yakışan bir modelin ve tarzın belirlenmesi. Ayrıca seçtiğiniz modelin düğün görünümüyle ve diğer tüm detaylarla uyumlu olması da gerekiyor. Bir kır düğünü yapıyorsanız ağır süslü bir gelinlik nasıl abartılı olursa, bir düğün salonunda vereceğiniz ihtişamlı bir davette de üzeri güllerle süslü bir gelinlik yadırganır.

Alıştığımız beyaz gelinlikler yerlerini kırık beyaz, kemik rengi, pembe gibi pastel renklere bırakabiliyor. Elişi küçük motifler ve zarif işlemeler daha düz kumaşlarla hazırlanan gelinliklere zarif bir renk kazandırırken, desenli kumaşlar da sade çizgilerdeki modellerde tercih ediliyor. Gelinliklerin vazgeçilmezi olan duvaklar da günümüzde yerlerini taç, çiçek veya aksesuarlara bırakıyor. Duvakların boyu ve modelleri ise hem gelinliğe hem de ne kadar süreyle kullanılacaklarına bağlı olarak kararlaştırılmalıdır. nostaljik bir duvağın kullanımı çok daha kolay olabilir.

Ayakkabıların rahatlığı , şıklıkları ve gelinliğe uyumları kadar önemli bir diğer konudur. Gelinlik ve aksesuarlarını seçerken sizi doğru yönlendirecek bir gelinlikçi bu özel günde size yardımcı olacaktır. Sitemizde reklamları bulunan modaevleri size gelinlik ve abiye konusunda yardımcı olacaklardır.

Yukarıda bulunan gelinlik modelleri bölümündeki gelinliklerin arasından size uygun olabileceğini düşündüğünüz bir çok gelinlik modelleri bulabilirsiniz. Çeşitli kaynaklardan bulacağınız gelinlik resimleri de hayalinizdeki modeli bulmada size yardımcı olacaktır.
Sitemize üye olan tüm moda evleri ve uzman kadrosuyla tüm dünyada üretilen gelinlik modellerini çalışmaktadırlar.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Gelinlik modelinizi seçerken fiziğiniz, karakteriniz, düğün mekanı dikkate alınarak uygun tarzı belirlemelisiniz.
kalp Gelinlik modeli belirlerken damat adayı ile yan yana durduğunuzdaki fiziki görünüm uyumu dikkate almalısınız.
kalp Gelinlik tarzınızı belirleken mevsimi de göz önüne alabilirsiniz. Bahar gelinlikleri; cıvıl cıvıl çiçekli, ince kumaşlar, uçuş uçuş tüller, hafif renkli süslemelerden oluşabilir. Yaz gelinlikleri; ince tüllü kumaşlardan, çiçek aksesuarılı, straplez dekolte gelinlikler tercih edebilir. Sonbahar gelinlikleri daha romatik soft bir hava vermeli, dantel ve krem rengi ağırlıklı olabilir. Kış gelinlikleri; kumaş tercihleri saten, tafta, ziberlin, birazdaha ışıltılı ve pırıltılı gelinlik tercih edebilir.
kalp Gelinlik alırken mümkünse katalogdan model seçerek değil üzerinizde deneyip beğenerek karar vermenizde fayda vardır. Yakın çevreden etkilenmek yerine uzman kişiden fikir almak daha doğru tercih yapmanızı sağlar.

gelinlik_yeni_model.jpg


İnce ve uzun gelinler kat kat volanlı etekler, boydan bütün drapeli ve büstiyerli iki parçalı gelinlik tercih edebilirler.
kalp Orta ve kısa boy gelinler gelinlikte kabarık olmayan hafif kuyruklu evaze etekler, süslemeli motif seçimlerinde küçük ve uzunlamasına dizaynlar seçmeli.
kalp Kilosu olan gelin adaylarının gelinliği kulptan açılımlı parçalı ve evaze etekli olmalı. Kesinlikle belden kabarık gelinlik modellerinden kaçınmalılar. Olabildiğince evaze hatları belli etmeyen hafif dökümlü kumaşlarla hatlar gizlenmeli.
kalp Göğsü dolgun olan gelinler, straplez, açık, dekolte gelinliklerden kaçınmalılar. Süsleme ve aksesuarlarla hafif kruvazelik verilerek göğüsteki belirğin görünüm bölünmeli.
kalp Göğsü küçük olan gelinlerin, gelinlik tercihi; balenli, göğüs cub'ı sütyen kesimli, göğüste hafif drape, göğüste hafif kabarık aksesuarlar ve büstiyerler tercih edilmeli.
kalp Gelinlik aksesuar seçiminde fiziğe göre seçim yapmak gerekmiyor. Kilosu olan da çiçek seçebilir zayıf olan da, yalnız dikkat edilmesi gereken husus gelinimizin karakteri ile aksesuarların bütünleşmesi.
kalp Neşeli sempatik karakterdeki gelin adayı cıvıl cıvıl, uçuk renklerde çiçekler, aksesuarlar, kristaller tercih edilebilir.

gelinlik_orta.jpg




Klasik bir fiziği olduğunu düşünen gelinimiz dantel ağırlıklı gelinlik seçebilir.
kalp Modern en son trend gelinliği kendine yakın gören gelin adayları, aksesuar olarak gelinliklerinde ötriş, tüy, kelebek, değişik tasarımda tokalar ve asimetrik süslemeleri kendi tarzlarına uygun kullnabilirler.
kalp Törenin yapılacağı mekanda gelinlik tarzının belirlenmesin de çok önemli.
kalp Havuz başı, kır düğünü, bahçe düğünü gelinleri hafif soft gelinlikler, çiçekler uçuş uçuş etekler volanlar tercih edebilir.
kalp Balo otel düğünlerinde ışıklar ve gece loşluğunu göz önüne alarak daha ışıltılı daha belirgin çizgileri olan işlemeli dantelli gelinlikler düşünülebilir.
Sade çizgileri olan gelinlikler de bu senenin masum çizgileri arasında. Burada dikkat edilecek en önemli husus gelin başı ve aksesuarlarının çok şık ve tamamlayıcı olması.

gelinlik_4.JPG

kalp Çok düz tek parça hafif işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz şık uzun bir duvak ve işlemesi ayni konseptte baş aksesuarı mutlaka beraber kullanılmalı anı zamanda canlı doğal cıvıl cıvıl gelin el buketi ile masumiyet tamamlanmalı.
kalp Gelin adaylarına en önemli tavsiyemiz; Hangi gelinlik modelini seçerseniz seçin mutlaka ve mutlaka gelinliğinizi sevmelisiniz bu benim gelinliğim, bu benim tarzım demelisiniz.
O zaman en mutlu en kendinden emin en güzel gelin siz olursunuz.
kalp Sitemizdeki gelinlik modellerine ilave olarak daha zengin kolleksiyonumuzu görmek isterseniz lütfen şubelerimize uğrayınız.

detay.asp
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst