Gelincik Deseniyle Dekorasyonunuzda Fark Yaratin!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Son yıllarda İngiliz tarzı ev dekorasyonuna artan ilgiyle beraber gül başta olmak üzere, çiçek desenli ev ürünlerine hem evlerde hem de mağazalarda daha sık rastlar olduk. Kır çiçeklerini nevresimlerde, kanepelerde, perdelerde ya da seramik aksesuarlarda görmek mümkün. Bu makalemizde ise bir değişiklik yapıp alışılagelmiş pastel renkli çiçek desenleri yerine, evde gelincik deseni kullanıldığında nasıl sonuçlar alınıyor, bir göz atalım.

gelincik-desen-doseme.jpg


Gelincik çarpıcı rengi, basit hatları ve hem klasik hem de modern tarza kolayca uygulanması sayesinde tasarımcıların da gözde figürlerinden biridir. Doğada kırmızının yanı sıra beyaz, turuncu, sarı gibi farklı renkleri de görülür. Tasarımcılar ise diledikleri renkleri kullanarak birbirinden sıcak desenler ortaya çıkarabilirler.

gelincik-desen-nevresim.jpg


Gelincik desenli nevresim takımlarına sıkça rastlayabilirsiniz. Odanızın tarzına göre daha klasik ya da modern tarzda bir seçim yapmanız mümkün. Kırmızı yatak odasına yakışan renklerden biridir. Böyle bir yatak takımını kırmızı bir puf ya da abajurla tamamladığınızda oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz.

gelincikli-yatak-ortusu.jpg


Yine de az önce de söylediğimiz gibi eğer kırmızılı yatak örtülerinin odanıza uymayacağını düşünüyorsanız unutmayın ki mavi, mor, sarı gibi çeşitli renklerde gelincik deseni olan takımlar da üretiliyor.

gelincik-dus-perdesi.jpg


Banyoda gelincik desenini kullanmak isterseniz pek çok seçeneğiniz var. İlk olarak duş perdesi ile çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz. Dış perdesi kullanmıyorsanız banyo paspası, sabunluk takımları hatta fayans deseni seçerken bu narin çiçeklerin süslediği ürünleri tercih edebilirsiniz.

gelincik-duvar-susu.jpg


gelincik-tablo.jpg


Evin farklı odalarında duvarlarınızı gelinciklerle süsleyebilirsiniz. Güzel bir tablo, fotoğraf, duvar kağıdı, sticker ya da duvar boyama yöntemlerinden birini kullanarak gelincikleri evinize taşımanız mümkün.

gelincik-hali.jpg


gelincik-mutfak-aksesuari.jpg


Tıpkı banyoda olduğu gibi mutfakta da bu deseni gönlünüzce kullanabileceğiniz pek çok yer mevcut. Mutfak eşyalarınız, mutfak perdeniz ya da mutfak halınız gelincik süslü olabilir.

gelincik-perde.jpg


gelincik-yastik-ve-lamba.jpg


Perde, yastık ya da abajurlar vurgu rengini kullanmak ya da farklı desenler denemek için uygun ürünlerdir. Ancak perde konusunda dikkatli olmanızı öneririm. İddialı bir deseni perdede kullandığınızda değişiklik yapmanın maliyeti epey yüksek olabilir.
Eğer çiçek deseninin evi fazla romantik bir havaya bürüyeceğinden korkuyorsanız basit çizgileri olan, az detaylı gelincik çizimlerinin daha modern ve sade görüneceğini aklınızda bulundurun.
 

uzra48

Daimi Üye
Katılım
28 Kasım 2012
Mesajlar
257
Tepki
275
Puan
63
Konum
bodrum
kesinlikle çok hoşlar ve sadiye'ye katılıyorum en çok yastık ve abajur fikrini sevdim.Mobilyalarıma uyacak
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Beğenmene sevindim nk'm benimde hosuma değdi :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst