Gelin Turşusu (Yöresel)

N

nuran34

Misafir
:findikim:



7 adet kırmızı etli biber (yeşil etli biber de olabilir)
4 su bardağı koruk suyu
6 diş sarımsak
Tuz


Kırmızı etli biberler közlenir. (Ben fırında közledim, ateşte közleme imkanınız varsa o daha lezzetli olur) Biberleri kızartanlar veya haşlayanlar da var. Orjinali közlemek diye biliyorum ben ve bu şekilde de yapıyorum. Közlenen biberler soyularak doğranır. Bir kaseye alınır üzerine sarımsaklar rendelenir. Tuz ve koruk suyu eklenir. Karıştırılır. Soğuk olarak servis yapılır.

..::Afiyet Olsun::..
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Koruk suyu ile yapılan turşu duymamıştım ama enteresan olabilir
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst