Gelin Ayakkabısı Alırken Dikkatt !!

holligaan

Yeni Üye
Katılım
12 Kasım 2016
Mesajlar
6
Tepki
1
Puan
3
Yaş
32
Konum
İstanbul
Gelin Ayakkabısı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Gelin ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gereken ilk şey zemin farklılıklarıdır. Örneğin düğün bir kır düğünü olacak ise ince topuklar çimlerin arasından toprağa gömülecektir. Bu yüzden oynamak ya da ayakta durmak zorlaşacak ve düğün bir işkenceye dönüşecektir. Böyle düğünler için ayakkabı topuklarına takılan bir takım aparatlar vardır.
Rahat Bir Gelin Ayakkabısı Nasıl Seçilir?tasli-gelin-ayakkabisi

Rahat bir gelin ayakkabısı tercih edebilmek için öncelikle o ayakkabı üzerinde saatlerin geçirileceği ve halaylar çekilip, çiftetellilerin oynanacağı unutulmamalı. Bu yüzden gelin ayakkabısını alırken mağazada giyerek bir sürre o ayakkabılar ile dolaşmak lazım. Bu tür ayakkabılarda sonradan topuktan sıkma, vurma gibi sorunlar söz konusu olabiliyor. Bu yüzden aldığınız gelin ayakkabısının fişini kaybetmeyin, bir sorun yaşarsanız değiştirebilme imkânınız olsun.

Gelin ayakkabılarının iç kısımlarında havasızlıktan terleme ve ayakların öne doğru kayması veya kokması söz konusu olabiliyor. Tüm gözlerin üzerinizde olacağı bu hayatınızın en önemli gecesinde ayaklarınızın mutlu olması sizin mutlu olmanız demektir. Ayrıca gecenin sonunda ayak, topuk ağrısı çekmek istemiyorsanız ayakkabıyı ona göre seçmelisiniz.

Hava Şartları Faktörü Göz Önünde Bulundurulmalı

Pelin ayakkabı modelleri içinde her türlü gelin ayakkabısı modeline rastlamak mümkün. Özellikle düğününüz Sonbahar aylarında gerçekleşecek ise yağmura, çamura dikkat etmek lazım. Bu yüzden siz siz olun saten, süet gibi kumaş ayakkabı tercihlerinden uzak durun. Tercihleriniz daha çok deri ve suni deri yönünde olsun.

Gelin ayakkabılarında hava şartları bu yüzden önemlidir. Ayrıca alacağınız ayakkabının altının kaymayan bir tarz olması da önemlidir. Özellikle salon düğünlerinde altı kaymayan bir ayakkabı tercih edilmesi çok önemli. Salon düğünlerinde önü açık bir ayakkabı tercih edilebilir. Fakat komple parmakların dışarı fırlaması, özellikle ayakları taraklı ve parmakları uzun bayanlar için doğru bir tercih değildir. Bu tür ayaklar için daha çok gipürlü ve dekolteli ayakkabılar tercih edilebilir.

Gelin Ayakkabılarında Küçük Detaylar Önemlidir

Gelin ayakkabılarında küçük detaylar çok önemlidir. bu ayakkabıların size has olmasını istiyorsanız öncelikle onları kendiniz detaylandırabilirsiniz. Bu tarz detaylar ayakkabı ve kupa bardak üzerine değişik desenler yapabilen ve silinmeyen özel kalemler ile yapılıyor. Ya da bunun yerine gelinliğin üzerindeki bir inci, gipür veya payet detaylarından ayakkabı üzerine veya komple topuk arkasına yapıştırmak sureti ile detaylandırılabilir. Özellikle dekolteli ayakkabılarda bu tür detaylar bilek kısımlarındaki bantlara veya ön kısımdaki, parmak bölümlerine yapılabilir.

Gelinliğe Göre Ayakkabı Tercihleri

Gelinliğe göre gelin ayakkabısı tercihleri kombin şeklinde de olabilir. Fakat önemli olan abartılı değil sade ve şık görünmeyi sağlamaktır. Bunu sağlamanın en iyi yolu ayakkabıyı gelinliğe göre tercih etmektir. Özellikle gelinlikleri çok işlemeli ve süslemeli olan bayanlar ayakkabıyı sade ve kumaş tercih edebilirler. Özelikle yaz düğünleri için tercih edilen strablez gelinlikler için platform topuklu saten ve balköpüğü renginde gelin ayakkabıları tercih edilebilir.

Bu ayakkabıların önü kapalı olmalı. Çünkü hem gelinlik hem ayakkabı dekolteli olmaz. Ama gelinlik sade ise ayakkabının arka kısmına özellikle gelin ve damadın baş harfleri inciler ile süslenebilir. Bu sade şıklığa bir hareketlilik sağlayacaktır. Eğer düz bir gelinlik tercih ettiyseniz ayakkabınız dantelli veya kurdeleli olabilir.

Gelin Ayakkabısı Renkleri Neye Göre Tercih Edilmeli?

Gelin ayakkabısında renk tercihleri gelinliğe göre yapılmalı. Ama kesinlikle gelinlik ile aynı renkte olmamalı. Bu gelinlik ile ayakkabı arasında bir renk geçişi sağlayacaktır. Ayrıca ayakkabıyı daha sonra da kullanmak istiyorsanız bu size kolaylık sağlayacaktır. Bembeyaz bir gelinlik için krem veya kırık beyaz bir ayakkabı tercihi şık duracaktır.

Gelinlik balköpüğü veya kırık beyaz tonlarında ise bembeyaz bir gelin ayakkabısı sizin kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Özellikle bembeyaz bir gelinlik altına ayakkabı tercihi yaparken kumaş olarak saten tercih etmelisiniz. Ama zemin ve hava şartları uygun değilse renk olarak kırık beyaz ve kumaş olarak deri tercih etmelisiniz. Ayakkabının önü kapalı olmalı.
topuklu-gelin-ayakkab%C4%B1s%C4%B1-2017.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst