Geleceğimiz çocuklarımız Için Elele Hanımlar Sigarayı Bırakmaya Varmısınız?

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
file.ashx
Bazı hastanelerde bulunan ışın cihazı sayesinde, 4 gün 25′er dakikalık seanslara girenler, endorfin (mutluluk hormonu) salgıları yeniden başlatılarak sigara bağımlılığından kurtuluyor.
Kapalı mekanlara sigara içilmesinin tümüyle yasaklanması, son olarak da sigara paketlerinin üzerine, sigaranın yol açtığı zararları gösteren fotoğrafların konulması, sigarayı bırakmak isteyen kişilerin sayısını artırdı.
Yapılan araştırmaya göre de sigara içinlerin büyük bölümü, akciğer kanserinin en büyük nedeni olan sigaradan, öksürme, gıdaların gerçek lezzetini almama, diş sararması gibi şikayetler nedeniyle kurtulmak istiyor, ancak bağımlılık yapan nikotin nedeniyle sigaranın profesyonel yardım alınmadan bırakılması kişiyi oldukça zorluyor.
Uzmanlar, sigarayı bırakmanın tek başına ve klinik destek almadan gerçekleştirilmesinin son derece zor olduğunu, sigaradan tümüyle kurtulma konusunda kesin kararını vermiş kişilerin resmi ve özel hastanelerdeki sigarayı bıraktırma merkezlerine gitmelerini istiyor.
Ağrı yok sancı yok
Bazı hastanelerde bulunan ışın cihazı sayesinde, 4 gün 25′er dakikalık seanslara girenler, endorfin salgıları yeniden başlatılarak sigara bağımlılığından kurtuluyor.
Bu işlem sırasında, kişi hiçbir şekilde ağrı ya da sızı hissetmiyor.


HAYDİ HANIMEFENDİ ARKADAŞLARIM BİZLERDE BIRAKALIM ŞU SİGARA DENİLEN İLLETİ GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
biliyoruz ki bizler çocuklarımıza örnek olmalıyız bizler çocuklarımızın karşısında sigara içerek onlara nasıl örnek olabiliriz ki Allah korusun ileride yavrularımızda sigaraya başlasa biz anneler nasıl içme şu meleti diyebiliriz ki bizlere demezlermi madem o kadar zararlıydı da sen niye içiyordun ............ bizim için söün bittiği yer olurdu heralde çünkü verebilecek bir cevabımız olmazdı
benim annem de bir sigara bağımlısıydı ve ben öylesine üzülüyordum ki her seferinde anneciğime ne olur bırak diye yalvarıyordum Allahım a şükür şimdi bıraktı hemde 20 yıllık bir tiryakiydi ve bıraktı demek ki bırakılabiliyor olmaz diye birşey olmamalı hanımlar
HAYDİ ELELE BİRLİKTE SİGARAYA SAVAŞ AÇALIM VE SİGARAYI BIRAKALIM
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ben evlenmeden önce kullanıyordum sigara iş ortamında başlamıştım evlendim kızıma hamile kalınca bıraktım ve ogünden beri kullanmıyorum 12 yıldır yani istenilince bırakılabiliniyor hanımlar haydi sizlerde varmısınız?:eek::eek::eek:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Ben evlenmeden önce kullanmıyordum eşim sebeb oldu şimdide ne sigaradan kurtulabiliyorum ne de kocadan ikisindende kurtulmak istiyorum.:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben kullanmıyorum bırakmak isteyeni desteklerim...

Hadi ama hiç bırakmayı deneyen yokmu yazın bakalım "bugün sigarayı bırakmamın 1.günü 2.günü" diye...

Tv'de sigara bırakmak için şöyle bir yöntem söylediler canınız isteyince 1 bardak su için ve 2-3 saniyemiydi neydi sol kolunuzun iç dirseğine baskı uygulayın sanırım akupunktur tarzı bir etki oluyor

Birde olumlamalarda şey denmişti 21 gün 40 defa sağ elin başparmağı ile sol elin işaret ve başparmağı arasında kalan yere küçük vuruşlar yapın her vuruşta kendinize olumlama yapın diye şöyle mesala "artık sigara içmekten hoşlanmıyorum" tık bir vuruş o bölgeye hergün 40 kere bu cümleyi söyleyin ben stres için denemiştim işe yaramıştı...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben biraktim cok mutlu ve huzurluyum. Darisi birakmak isteyenlerin basina.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu resimler de bıraktırmazsa...

Sigaralara 'müstehcen ve rahatsız edici' fotoğrafların basılması planlanıyor.

ABD'de sigara paketlerinin üzerine bazı kesimler tarafından 'müstehcen ve rahatsız edici' bulunan fotoğrafların basılması planlanıyor.

Türkiye'de de paketlerin üzerine fotoğraflar eşliğinde sağlık uyarıları yer alırken, ABD'de önerilen ve bugün görücüye çıkarılan 36 fotoğraf son derece çarpıcı. Fotoğraflar arasında cesetler, hastalıklı akciğerler, yaralı ağıçlar, bozulmuş dişler, boğazındaki delikten sigara dumanı çıkan bir adam bulunuyor.

Amerikalı sağlık yetkilileri, fotoğrafları sigara paketleri üzerindeki uyarıların yeniden düzenlenmesi kapsamında kullanacak. Fotoğrafların 2012'de tüm paketlerin üzerinde yer almaları bekleniyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, fotoğraflar ve uyarılarla ilgili önerilere 9 Ocak'ta cevap verecek. ABD'de sigara tüketiminin her yıl yaklaşık 443 bin ölüme yol açtığı belirtiliyor.

Sigarayı bırakmak için fotoğraflara bakmak yardımcı olabilir.

Akşam

sigaraoeldueruer2jpgw54.jpg


sigaraoeldueruer3jpgw54.jpg


sigaraoeldueruer4jpgw54.jpg


sigaraoeldueruer5jpgw54.jpg


sigaraoeldueruer7jpgw54.jpg


sigaraoeldueruer8jpgw54.jpg

Akşam
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst