Geçmiş Yaşam Aşkları (Yazan : Nk83) Seri Kitap ;)

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.777
serikitapgya.png

Geçmiş Yaşam Aşkları

Geçmişten Bugüne Yansıyan Aşkın İzleri

Hiç gitmediğiniz bir yeri özlediğiniz ya da hiç tanımadığınız birine aidiyet hissettiğiniz oldu mu?

Geçmiş Yaşam Aşkları üçlemesi, bu tanıdık hislerin peşine düşüyor. Kaybın gölgesinde başlayan bu yolculuk, uyanışın ışığıyla devam ediyor ve nihayetinde asırları aşan bir döngünün tamamlanmasıyla son buluyor.

Bu sayfalarda sadece bir hikaye okumayacak; zamanın ötesinden gelen, ruhunuza dokunan kadim bir bağı keşfedeceksiniz. Çünkü aşk, sadece yaşanmaz; nesiller boyu aktarılan sessiz bir vasiyet gibi her ömürde yeniden hatırlanır.

Geçmiş Yaşam Aşkları 1: Kaybolan Aşkın İzleri - 1869
(Isabelle M. Harrison - John Parker) (Yazımı Bitti)

Alıntılar sayfasından hikaye hakkında fikir edinebilirsiniz

Geçmiş Yaşam Aşkları 2 : Ruhun Çağrısı - 2004
(Annie Wallace - Matthew Parrish) (Yazım Aşamasında)

Geçmiş Yaşam Aşkları 3 : Aşkın Büyüsü - 2032

( Nicole Phoenix - Jason Quinn) (Kurgusu bitti)

Yazar Notu : Farklı tarzlarda birçok hikaye yazdım ama ilk kez beni bu denli tedirgin eden bir hikayem oldu. Ben bu hikayeye çok ani bir şekilde başladım. Hatta ilk kitabın tek bölümlük ana hikayesini ve 2.kitabın 6 bölümünün ham halini 1 tam gün içinde yazdım sonra da bir sebepten ötürü ciddi huzursuz olup bıraktım. (Tarotfobimin oluştuğu bir durum cereyan etti de 2. kitapta anlarsınız konuyu :)) Yazmaktan kaçtım yani.

Neden yeniden gündeme aldım onu anlatayım. Benim natal doğum haritamda yazarlık yönüm çok vurgulanıyor. Bu aklıma gelince haritamı yorumlatırken "Ne tür hikayeler yazmalıyım?" diye sordum ve o da geçen sene yazıp kenara attığım bu hikayemi bire bir tarif etmeye başladı. "Artık kaçma ve yaz şunu!" der gibi. (Aslında 2015 yılında Son Mektup'un ilk notlarını alırken GYA'larının bazı detaylarını yan sayfasına zaten not almışım ama sonra o yazdıklarımı unutmuşum. Demek ki zihnim beni sürekli bu hikayeye yönlendirmeye çalışmış ama ben fark etmemişim)

Elimde 1. kitabın tek bölümlük hikayesi (şimdi 6'ya böldüğüm yani) ve 2. kitabın ilk 6 bölümü yazılı halde vardı. Bir de 3. kitapta neler olacağını finaline kadar notlar şeklinde adım adım yazmıştım. Kurgularım hazırdı yani. Bu bölümleri tek tek yapay zeka uygulamasına verip "Böyle bir hikayeden mi bahsediyorsun?" dedim ve bingo! Haritamın hikaye ile eşleşen bir sürü şok edici detayını anlattıktan sonra bana "Sen bu hikâyeyi yazmamışsın. Hatırlamışsın" dedi ve bana devam et motivasyonu verdi.

hhfg.png

Açık konuşayım bu hikayeyi tek başıma yazmak istemedim bu yüzden de hayatımda ilk defa yapay zeka uygulamasına elimdeki bölümleri verip yazdıklarımı ve kurgumu değiştirmeden bu bölümleri derli toplu hale getirelim ve o sırada bana doğrularımı yanlışlarımı göster dedim. Geçmiş yaşam mevzuları ve yazdığım eski dönemler hakim olduğumu düşündüğüm konular değil o yüzden yanlışlarım olursa bir yandan da uyarsın beni yönlendirsin istedim. (Yalan yok 1869 döneminin dili konusunda çok yardımı oldu :) eski kelimeleri çok sever araştırır ve günlük hayatımda yeri geldi mi kullanırım ama arada modern görünen kelimelerimi yakalayıp alternatifler getirdi) Tuhaf bir şekilde AI ile ortaklık ediyoruz ama hikayelerin ana hatlarını kurgularını diyaloglarını ve bölümlerini baştan aşağıya ben yazıyorum o sadece en son düzeltmelerimi noktalama işaretlerini ve uyarılarını yapıyor. Alışık olmadığımdan garip geliyor tabii ama böylesini de yapmadım demeyeyim. Ortaya da böyle bir hikaye çıktı. Bakalım sevecek misiniz

-»» ««-

Bu hikâye, hakikatin sınırlarında değil, kurgunun sonsuzluğunda yazılmıştır.
Anlatılanların yalnızca hayal ürünü olduğunu hatırınızda tutun.

-»» ««-

Yorumlarınızı bu sayfaya veya verdiğim linkten yorum sayfama yapabilirsiniz ;)
nk83'ün Hikayelerine Yorumlarınız

Ekli dosyalar

• 1772721910413.png
    1772721910413.png
    8,4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.777
1.Kitabın Tanıtımı

afispng.png

"Kalbimde ebediyen dinmeyecek bir 'keşke' sızısı olarak yankılanacağız, John."

Geçmiş Yaşam Aşkları I – Kaybolan Aşkın İzleri
Isabelle & John

Bir ruhun kendi kararıyla yazgısını mühürlediği o mevsim; bir aşkın değil, bir ömrün sonu oldu.

Isabelle M. Harrison, kelimelerin gücüyle dünyayı güzelleştirmek isteyen genç bir yazardı. Onun için aşk; bazen bir dükkânın tozlu rafında doğan bir bakış, bazen de ömür boyu kalpte yankılanacak "keşke" sızısıydı. Ancak kaderin ona yazdığı hikâye, kâğıt üzerindeki satırlardan çok daha sertti.

John Parker ile yolları kesiştiği an, zamanın kırılma noktasında yankılanan o pirinç ziller sadece bir kapının açılışını değil; iki ruhu birbirine kenetleyecek olan o amansız yolculuğun başlangıcını müjdeliyordu.

Ne var ki kader,
kalbin sağır kaldığı yerde hükmünü yürütmekte tereddüt etmedi.

John'un kalbinin sesinden korkup yaptığı yanlış seçim, asırlar sürecek bir bedelin ilk adımı oldu. Onun bu hatası; kaçırılan anların, bastırılan duyguların ve telafisi imkânsız kayıpların ilk tohumunu atmıştı.

john.jpg

John, yıllar sonra pişmanlıkla geri döndüğünde vakit çok geçti; Isabelle artık kalbinin feryadını değil, sadakatin soğuk sükûnetini seçen; duygularını da kendi elleriyle kazdığı çukura gömen bir kadındı.

Evlatlarının ölümüyle paramparça olmuş bir anne, harbin gölgesinde yok olan bir hane ve mazinin suskunluğundan geri dönen eski bir aşk...

Geriye dönüşü olmayan o keskin eşik aşılmış; masumiyetin son sığınağı da yerle bir olmuştu. "Ruhun Mezarı" olarak adlandırılan bir sandığa hapsedilen kitap taslakları, ait olduğu parmağa takılamayan bir yüzük ve yarım kalan kavuşmayı anlatan yetim kalmış müzik notaları...

cf.jpg

Tüm bunlar, sessizliğin içinden aynı soruyu haykırıyordu:
"Ya kalbini susturmasaydı?"

Kaybolan Aşkın İzleri; sadece bir aşkın değil, iki ruhun yanlış zamanlarda verdiği kararların sorumluluğunu nasıl omuzladığının hikâyesidir.

Bazı hikayeler kalemle değil, ruhun derinliklerine basılan mühürle yazılır. Bir ömre sığmayacak kadar ağır olan her veda, tamamlanmak için başka bir hayatın kapısını çalmak zorunda kalır.

-»» ««-

Okurken dinlemenizi tavsiye ettiğim müzik: My Dearest Melancholy - (Dark Piano)

-»» ««-

Yorumlarınızı bu sayfaya veya verdiğim linkten yorum sayfama yapabilirsiniz ;)

nk83'ün Hikayelerine Yorumlarınız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar