Geçimli Biri misiniz, Geçimsiz mi?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
1. Problemli bir tip canınızı sıkacak bir tavır sergilediğinde:
a- Hakkından gelir, ağzının payını veririm.
b- Yanından hemen uzaklaşırım.
c- Üstünde durmam, hoş görürüm.

2. Birisi sizi yapıcı bir şekilde ve kibar bir üslupla eleştirdiğinde;
a- Saygı duyarım.
b- Teşekkür ederim.
c- Faydalanırım.

3. Kötü bir sürprizle karşılaştığınızda;
a- Şok olurum.
b- Üzülürüm.
c- Sabrederim.

4. Kendimi tartışmanın içinde bulduğumda;
a- Gerekeni yaparım.
b- Doğruyu söylerim.
c- Tartışmayı hemen kesip işi tatlıya bağlarım.

5. Yolda birisi size çarparak geçtiğinde;
a- Ona nasıl yürünmesi gerektiğini öğretirim.
b- Dönüp özür dilemesini beklerim.
c- Buna sebep olan hatamı düşünürüm.

6. Yakın iletişim halinde olduğunuz biri sizden kaynaklanmadığı halde öfkelendiğinde;
a- “Bana neden kızıyorsun ki?” diyerek kendimi savunurum.
b- Olay mahallini derhal terk ederim.
c- Öfkesini yatıştırır, sıkıntısını paylaşırım.

7. Patron sizi fırçaladığında;
a- Onu buna pişman ederim.
b- Hakkımı savunurum.
c- Problemi çözmeye çalışırım.

8. Televizyonda biri halkın gözünün içine baka baka yalan söylüyor, sizi çileden çıkarıyorsa;
a- Kanalı hemen arar, ağzıma geleni sayarım.
b- TV’yi kapatır, kumandayı fırlatırım.
c- “Allah ıslah etsin!” der, güzel bir kanala geçerim.

9. 40 defa uyardığınız şey yine yapılıyorsa;
a- Yapanın iflahını sökerim.
b- 41. kere söylerim.
c- Uyarımın niçin dikkate alınmadığını değerlendiririm.

10. Manavcı gözünüzün önünde çürük domatesleri poşete doldurduğunda;
a- Onları tek tek poşetten çıkarırım.
b- Bir şey olmamış gibi çekip giderim.
c- Çürükleri çıkarıp iyilerini koymasını sağlarım.

Değerlendirme

Her a şıkkı için 2, “b” şıkkı için 5, “c” şıkkı için 10 puan veriniz. Buna göre toplam puanınız:

20-40 arasıysa: Son derece geçimsiz birisiniz. Sizinle idare etmek deveye hendek atmaktan zor. Biraz yumuşamazsanız hayatınız hep öfke patlamalarıyla, kızgınlıklarla, sinirlilikle, kalp kırmayla, yıkıp dökmeyle geçer; insanlar bırakın sizinle beraber olmayı, adınızı bile anmak istemezler. Yalnız kalırsınız, problemlerle boğuşmaktan rahat bir nefes alamazsınız. Dolayısıyla psikolojiniz bozulacağından çabuk hastalanır ve az yaşarsınız. Sizi itidalli olmaya, iradenize hükmetmeye, öfkenize ve dilinize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ömrünüzün kalan kısmını “sağlıklı ve huzurlu” yaşamak için bunu yapmalısınız.

40-60 arasıysa: Olaylardan uzaklaşmakla, çekip gitmekle, bırakıp kaçmakla sonuç alamaya çalıyorsunuz ama bu hiçbir zaman kesin çözüm değil. Size “geçimsiz” denmez ama “geçimli” de denmez. Çünkü çözmek uyum sağlamak yerine öfkenizi içinize atarak kaçıp gidiyorsunuz. Halbuki aslolan, çözümün içinde yer almak ve iki tarafı da rencide etmeyen hayırlı bir sonuca varmaktır. Taşın altına biraz elinizi, belinizi başınızı koyun; paylaşın ve çözüme odaklanın. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışından kurtulun.

60-80 arasıysa: Geçimli birisiniz ama fazla zora dayanır mısınız belli değil. Günümüzde aşırı geçimsiz tipler sizin için problem olmaya devam edebilir. Tahammül gücünüzü biraz daha artırmanız gerektiği kesin.

80-100 arasıysa: Tebrikler! Son derece geçimli, uyumlu, kaliteli bir kişiliğiniz var. Herkes sizinle beraber olmak, size yakınlaşmak ister. Olgunluk mertebesine ulaşmışsınız maşallah. Hayırlı, sağlıklı ve uzun bir ömür süreceğinizi tahmin ediyoruz. Bunu da hak ediyorsunuz doğrusu.

ALINTI

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
40-60 arasıysa: Olaylardan uzaklaşmakla, çekip gitmekle, bırakıp kaçmakla sonuç alamaya çalıyorsunuz ama bu hiçbir zaman kesin çözüm değil. Size “geçimsiz” denmez ama “geçimli” de denmez. Çünkü çözmek uyum sağlamak yerine öfkenizi içinize atarak kaçıp gidiyorsunuz. Halbuki aslolan, çözümün içinde yer almak ve iki tarafı da rencide etmeyen hayırlı bir sonuca varmaktır. Taşın altına biraz elinizi, belinizi başınızı koyun; paylaşın ve çözüme odaklanın. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışından kurtulun:dertli:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321

40-60 arasıysa: Olaylardan uzaklaşmakla, çekip gitmekle, bırakıp kaçmakla sonuç alamaya çalıyorsunuz ama bu hiçbir zaman kesin çözüm değil. Size “geçimsiz” denmez ama “geçimli” de denmez. Çünkü çözmek uyum sağlamak yerine öfkenizi içinize atarak kaçıp gidiyorsunuz. Halbuki aslolan, çözümün içinde yer almak ve iki tarafı da rencide etmeyen hayırlı bir sonuca varmaktır. Taşın altına biraz elinizi, belinizi başınızı koyun; paylaşın ve çözüme odaklanın. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışından kurtulun.

külkedisi

Daimi Üye
Tepki
392
geçimsizdim önceleri sonra şapkamı önüme aldım ve düşündüm.Kaçmadım bu sefer çözümün bir parçası olmak için gayret sarfediyorum.Sonuç ne olursa olsun biz bir aileyiz bunun farkına vardım

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
60-80 arasıysa: Geçimli birisiniz ama fazla zora dayanır mısınız belli değil. Günümüzde aşırı geçimsiz tipler sizin için problem olmaya devam edebilir. Tahammül gücünüzü biraz daha artırmanız gerektiği kesin.

Ya sabır öyleyse :dertli:

Tepki
914

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar