Gebelikte Güzellik Sırları (İkinci Trimester)

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
2.Trimester.jpg


Muhtemelen bu dönemde kendinizi bol ve eski yüzlü kıyafetlerin içinde daha iyi hissedeceksiniz. Ama eğer çalışıyorsanız iş arkadaşlarınızın ve patronunuzun sizi o şekilde görmekten memnun olacağını sanmıyoruz. Bu yüzden bu dönemde de daha iyi görünmek için eskiden terzilere sığınılırdı. Ama artık ülkemizde de son derece modern ve çeşit açısından zengin kollekiyonlar üreten hamile giyim firmaları var. İkinci 3 ay bu Hamile Giyim Mağazalarına doğru bir keşif gezisi yapma zamanıdır. Ayrıca vücudunuzu biraz toparlayan özel hamile iç çamaşırları kullanarak kendinizi gayet şık ve bakımlı gösterebilirsiniz.

İlk üç ayda bahsettiğimiz gibi birçok şanslı kadın hamileyken hayallerindeki saçlara kavuşur. Ama bir o kadarı da saçları cansız ve mat görünüme sahip olur. Bu durumla başa çıkmak için B ve C vitamininden zengin gıdalarla beslenin, sıvı tüketin. B vitamini saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını C vitamini ise daha güçlü olmasını sağlar. Ayrıca saç modelinizde katlı bir kesim tercih ederseniz saçlarınız daha gür ve dolgun görünecektir.

Eh artık karnınız da beliniz de gelişmeye başladı iyiden iyiye. Eşinizin dolabından size uygun olan tişörtlere saldırmanızda bir sakınca yok. Ayrıca iyi kullanılmış ikinci el hamile kıyafetlerini de arkadaşlarınızdan ödünç alabilirsiniz. Alışverişe de çıkın tabi ki. Ama çok da abartmaya gerek yok. Kombinasyonlar yaparak kullanabileceğiniz bir iki pantolon, bluz ve tişörtlerle bu dönemi geçirebilirsiniz.

Aynanızın ayarıyla oynamanıza ya da koşa koşa dermatoloğa gitmenize gerek yok. Cildinizindeki değişimlerin hepsi normal ve geçici. Rengi koyulaşan benler, göbeğinizdeki çizgi, üstkolunuzda çillenmelerden bahsediyoruz. Tüm bu değişimler doğumu takip eden 6 ay içinde geçecek. Ancak güneş ışınları bu lekenmeleri daha belirgin hale getirebilir. Doktorunuza da danışarak kullanacağınız 15 faktörlük koruyucu güneş kremleri her dışarı çıktığınızda (kış ya da yaz farketmez) bu lekelerin fazla koyulaşmamasını sağlar. Ayrıca geniş çeperli bir şapka kullanarak hem yeni bir tarz yaratın kendinize hem de yüzünüzü güneşten koruyun.

Vücudunuzda istenmeyen tüyler artık daha da istenmez haldeler. Çoğalmaları ve renklerini koyulaşması gayet normal. Bu durumda kimyasal ya da lazer ile yapılan temizleme yöntemlerini önermiyoruz. Ağda, cımbız ya da traş (son tercihiniz olmalı çünkü kanatabilir ve tetanoz riskine maruz kalabilirsiniz) yöntemini tercih etmeniz sizin ve bebeğiniz için daha sağlıklı ve güvenilir olacaktır.

Şimdi şu sözü tekrarlayın. “Ben şişman değilim, bir bebek büyütüyorum ve dünyanın en güzel hamilesiyim”. Zaman geçtikçe artan kilolarınız canınızı sıkabilir, hatta depresif bir ruh hali içine bile girebilirsiniz. Böyle zamanlarda bunun sebebini bir düşünün. Kilo alıyor almanın bu kez çok güzel bir sebebi var. İçinizde sizin büyüttüğünüz bebek. Zayıflama diyeti yapmak bu dönemde asla kabul edilemez. Aksine artık normalden daha sağlıklı gıdalar yiyor olmanız gerekiyor. Kendinizi tutmayın ama çok da kaptırmayın ( bebeğin ve sizin sağlığınız, doğumunuz rahat olması için) tabiki. Şimdi bir kere daha : “Ben şişman değilim, bir bebek büyütüyorum ve dünyanın en güzel hamilesiyim”

Gözler… Hamileliğin ilerledikçe görüşünüz bir parça daha az net olabilir. Zaman zaman gözlerinizde sulanma ya da kuruluk hissedebilirsiniz. Endişelenecek birşey yok. Tıpkı cildinizdeki değişimler gibi gözlerinizde ki bu rahatsızlık da doğumdan sonra bitecek olanlarda. Ama mutlaka göz doktorunuza gidip bu durumu onunla paylaşmalısınız.

Vücudunuzda gerginlik var, sırtınız ağrıyor bacaklarınız ağrıyor ve şişiyor. Biraz masaj ne iyi olurdu değil mi? Ama hamileyken masaj ne kadar güvenli acaba? Tabi ki güvenli. Ama önce doktorunuzdan izin alın. Bir de bir iki ufak noktaya dikkat ederseniz gayet keyifli bir masaj yaşamamanız için hiç bir sebep yok.

*Birinci kural. Bebek beklediğinizi mutlaka masaj yapacak kişiye belirtin. Mümkünse bu konuda tecrübeli birini rica edin.
*4. aydan sonra düz bir şekilde sırtüstü yatmak basıncı fazlalaştıracağı için rahatsız olabilirsiniz. Lütfen sırtınızı bir parça kaldıracak bir masa ya da yastık isteyin. Eğer yattığınız yatak hamileler için özel olarak dizayn edilmemişse lütfen yüzüstü yatmayın.
*Ayrıca herhangi bir aromatik yağ ya da tütsü gibi malzemeler kullandırtmayın. Bunların kokusu karnınızda kasılmaya sebep olabilir. Sadece bebeyağı ya da onun gibi kokusuz doğal yağları tercih edin. Keyifli masajlar….Eğer şanslı bir gebeyseniz, masaj işini eşinizde yapabilir.

Vücudunuzda ağrı hissetmeniz gayet normal. Karnınız büyürken vücuttaki dengenin bozulması ve yükün artması sonucu oluşan bu ağrıyı duruş ve yürüyüş pozisyonlarınıza dikkat ederek azaltabilirsiniz. Eh artık klasik hamile yürüyüşü yaşayabilirsiniz. Aniden kalkmayın. Omuzlarınız çökük durmasın. Ve otururken sırtınıza dik oturmanızı sağlayacak bir yastık koymanız sizi bir parça daha rahatlatacaktır.

“Ben şişman değilim, bir bebek büyütüyorum ve dünyanın en güzel hamilesiyim” cümlesini sık sık tekrarlamanızı önermiş miydik?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst