Gebelik Depresyonu hakkında bilgisi olan?

berna.kirhan

Yeni Üye
Katılım
31 Aralık 2015
Mesajlar
4
Tepki
1
Puan
3
Yaş
36
Konum
Kadıköy
Merhabalar, hamileliğimin 5. ayındayım. Son 1,2 haftadır içimde hep huzursuzluk var. Çok çabuk yoruluyorum. Çok az uyuyorum. O ilk başlarda ki iştahımda gitti. Herşeye inanılmaz tepkiler veriyorum. Başlarda hiç böyle değildi. Sanki git gide daha kötüye gidiyor. Kendimi çok mutsuz hissediyorum. Bu arada eşim ve ailemle ilgili hiçbir sorunum yok. Hatta büyük bir sorunumda yok. Başlarda ilk çocuk sitresi dedik ama şimdi daha karamsarım. Foruma da bu konuyu araştırma sürecimde üye oldum. Google de aramalar yaptım 'Gebelik Depresyonu' geçirdiğimi düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan, bana önerisi olan var mı teşekkür ederim.
Yeni anne adayı :)
 

arzu_mutlu69

Yeni Üye
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
6
Tepki
0
Puan
1
Yaş
41
Konum
istanbul
Canım benim sanırsam ben senden biraz daha tecrübeliyim. Gebelik depresyonu citliye alınması gereken bir konudur. Yani hepimiz ilk hamileliğimiz de bu gibi şeyler yaşarız. Bence rahat ol. Anneliğin getireceği sorumluluklardan bu kadar korkmana gerek yok ;) Eminim çok tatlı bir anne olacaksın. Bence kendin aşabilirsin bunu ama tabi için rahat etmek istiyorsan bir uzmana gitmeni öneririm. Ama öncesinde biraz daha araştır, internette konu hakkında çok fazla doktor azısı ve video var.
Not: Bebişin adı ne olacak bakim :)
 

meryemyucel

Yeni Üye
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
7
Tepki
0
Puan
1
Yaş
32
Konum
ankara
Merhaba sitresli anne :)
Bence sakın ilaç falan kullanayım deme. Hepimiz yaşadık bunları. ben gebelik depresyonunun öyle doktorluk bir şey olduğuna inanmıyorum. Valla iki çocuk doğurdum. Allah'a şükür ikisi de çok sağlıklı ve mutlu. İlk hamileliğimde biraz sitres yaşamıştım. Ama bu hamileliğin doğasında var güzelim. Kadınız biz :) o yüzden ben rahatça aşabileceğini düşünüyorum bu konuları. Doktora falan gitmene gerek yok çevrendeki insanlarla biraz daha iyi zaman geçir yeterli bence. Konu ile ilgili doktor yazsı falan bulursanız paylaşın okuyalım. Ama bence büyütülecek bir şey yok hamileliğin tadını çıkar sen :)
 

mervekulcu

Yeni Üye
Katılım
8 Ocak 2016
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Yaş
39
Konum
çanakkale
Slm, bu tarz olaylar annenin başına geliyor. Geçen hafta merhaba bebek de gördüm bu konuyu :) Bence kafaya takılacak bir şey değil biraz sitres hepimizde oluyor. Sen anneliğinin tadını çıkarmaya çalış bu şekilde çok daha rahat olacaksın. Fazla düşünme çocuğunu düşün onunla birlikte oynayacağın oyunları düşün :) Onun sana bön bön bakacağı anı düşün bence hiç birşeyin kalmaz. Mutlu ol, mutlu olacağın şeyleri yap. Bebeğin sana engel olacağını düşünme hayatına girecek en büyük renk o olacaktır. Doğduğunda anlayacaksın. iyi günler dilerim :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst