Gazinatep yöresi şekerli pide tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
Şekerli Peynir Böreği


aintabsofrasi_borek4.jpg





Malzemeler: (12 adet)


İçi için:


•500 gr. peynir (Antep, urfa, Hatay veya lor peyniri)

•250-300 gr. toz şeker (peynirin yarısı kadar şeker yeterli geliyor ama şekerli seviyorsanız veya içine fıstıkta ekliyorsanız şeker miktarını biraz artırmalısınız. Biz fıstıkta koyduğumuzdan 300 gr. şeker bize az bile geldi)

•100-150 gr. fıstık (Antep boz fıstık olmalı. Boz fıstık, tatlılarda kullanılır, tadı ve görüntüsü daha kalitelidir)

•2 yumurta
•1/4 paket margarin

Hamuru için:

•500 gr. un
•25 gr. yaş maya
•1 çay kaşığı karbonat
•1 tatlı kaşığı sıvıyağ
•Çok az tuz ve yeteri kadar ılık su

Hazırlanması:

•Peynir rendelenir, margarin eritilip tüm malzemelerle birlikte karıştırılır. Eğer fıstık ekleyecekseniz robotta toz haline getirilerek eklenir.

•Hamur için maya ılık suda eritilerek una katılır ve diğer tüm malzemelerle birlikte azar azar su katılarak hamur yoğrulur. Üstü nemli bezle kapatılarak oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirilir.
•Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp elips şekilinde merdane ile açılır. İçine hazırlanan içten konulup ortası açık kalacak şekilde kenarlarından 1-2 cm katlanır. Orta hararetli fırında pişirilir.
netten
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst