Garnitürlü Patates Salatasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Süzme yoğurt sevenler süzme yoğurt kullanırsa sanki daha kıvamlı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü keserken yoğurt akma yapabiliyor. Onun dışın lezzet olarak çok güzeldi. İşte tarifimiz.
Yaklaşık 10 tane ortaboy patates
2-2,5 su bardağı kadar yoğurt
3-4 diş sarımsak
Garnitürü hazır kullanacaklar için 1 kutu az gelebiliceği için 2 kutu garnitür. Benim malzemem olduğu için evde kendim yaptım.
3-4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Patatesleri soyup biraz irice küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlandıktan sonra içine tuz ilave ederek püre yapın. Kullanacağınız borcama düzgün bir şekilde yayın ve üzerine düzeltin. Yoğurda sarımsak ve biraz tuz ilave ederek çırpın. Aynı şekilde soğumuş olan patateslerin üzerine yayın ve düzeltin. Son olarak garnitürü mayonezle ve tuz karıştırdıktan sonra yoğurtdun üzerine yayın. Borcama yerleştirme işlemini servis yapmadan 10 dk. önce yaparsanız yoğurdunuz sulanmamış olur.
AFİYET OLSUN

ALINTI
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bunu böyyle dğeil ama garnitür şeklind eyapıyordum bi dahakine böyle deniyim
Birde haşlanmış patatesi ocaktan almaya yakın tereyağla kavurursanız çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..


Süzme yoğurt sevenler süzme yoğurt kullanırsa sanki daha kıvamlı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü keserken yoğurt akma yapabiliyor. Onun dışın lezzet olarak çok güzeldi. İşte tarifimiz.
Yaklaşık 10 tane ortaboy patates
2-2,5 su bardağı kadar yoğurt
3-4 diş sarımsak
Garnitürü hazır kullanacaklar için 1 kutu az gelebiliceği için 2 kutu garnitür. Benim malzemem olduğu için evde kendim yaptım.
3-4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Patatesleri soyup biraz irice küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlandıktan sonra içine tuz ilave ederek püre yapın. Kullanacağınız borcama düzgün bir şekilde yayın ve üzerine düzeltin. Yoğurda sarımsak ve biraz tuz ilave ederek çırpın. Aynı şekilde soğumuş olan patateslerin üzerine yayın ve düzeltin. Son olarak garnitürü mayonezle ve tuz karıştırdıktan sonra yoğurtdun üzerine yayın. Borcama yerleştirme işlemini servis yapmadan 10 dk. önce yaparsanız yoğurdunuz sulanmamış olur.
AFİYET OLSUN

ALINTI

Çok güzel bir tarif. Deneyeceğim bunu bu hafta:cak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst