Gardrop seçimi

fionella

Yeni Üye
Katılım
12 Mayıs 2015
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Yaş
37
Konum
istanbul
"Nerden bakarsak bakalım, yatak odası günümüzde en çok zamanını geçirdiğimiz mekanlardan biri! Günde en az 8 saat uyuduğunuzu düşünerek ufak bir hesap yaptığımızda görüyoruz ki 30 yaşında bir insan hayatının yaklaşık 10 senesini yatak odasında geçiriyor. Birde hergün işe veya okula giderken hazıranmak için harcadığımız zamanı eklersek bu zaman daha da artıyor. Kulağınıza çok geldi değil mi? Gerçektende hiçte azımsanacak bir süre değil. Bu süreyi göze aldığımızda, yatak odanızda kendinizi rahat ve pozitif hissetmenin günün geri kalanını ne kadar etkileyeceğini söylememize herhalde gerek yok.

Üzerinde yattığınız yatağın yumuşaklığından yastığınızın konforuna, dolap seçiminizden makyaj masanıza ve kullandığınız boy aynasına kadar tüm mobilyaları seçerken, rahatınız ve zevkiniz için göz önünde bulundurulması gereken detayları atlamamak lazım. Peki yatak odamızda kullanacağımız mobilyaları neye göre seçmeliyiz?

Bu yazıda yatak odanız için gardırop seçiminin ne kadar önemli olduğundan bahsetmek istiyorum. Öncelikle seçeceğiniz gardırobun stili ve rengi ile gözünüze hitap edeceği kadar boyu, özellikleri ve işlevselliği ile hayatınızı kolaylaştırmasıda şart.

Gardırop seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörlerden biri, seçeceğiniz gardırobun depolama kapasitesi. Özelllikle bayanlar için çok önemli olan bu konuyu göz ardı etmek en büyük hatalardan biri. Yoksa onca çanta, ayakkabı, yazlık ve kışlık giysiler nereye gidecek?.. İdeal bir gardıropta ayakkabıların konabileceği alt rafların ve elbiselerimizi, paltolarımızı asabileceğimiz, yüksekliği en az 1.50 metre olması gereken askılık kısmının olması önemli. Aynı zamanda kazakların ve t-shirtlerin konacağı açık raflar veya tercihe göre gardırobun içinde bulunacak çekmecelere hayatınız kolaylaştıracak faktörlerden bazıları. Size tavsiye, Derinliği 60 cm.'den az olan raflar kullanmayın. Bu hem göz zevkinizi bozar hemde gardırobu kullanışsız bir hale getirir.

Gardırop seçiminde önemli konulardan biri de dolabın konacağı alanın büyüklüğü... Eğer yatak odanız ufaksa yerden kazanmak için sürgü kapaklı bir gardırop modeli seçmeniz hem yatak odanıza modern ve şık bir hava katacak, hemde yerden kazanmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda köşe gardırobu modelleri kullanmakta yardımcı olabilir. Küçük odalarda koyu renkli mobilya kullanımı, odayı daha kasvetli ve boğucu bir hale getirir. Dolayısı ile eğer açık renkte bir gardırop seçerseniz oda olduğundan daha büyük ve ferah gözükecektir. Ayrıca sürgü kapaklı bir dolap tercih ettiyseniz dolabın dış tarafına, dışarı açılan kapaklı bir gardıroptan yana tercih kullandıysanız ise dolabın bir kapağının iç tarafına boy aynası eklemeniz, odanın daha büyük ve ferah görünmesine yardımcı olacaktır.
"
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst