Ganaj kremalı ekmek tatlısı pastası

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Ganaj kremalı ekmek tatlısı pastası

attachment.php


Malzemeler

Ekmek Kadayıfı için:
2 ½ Su Bardağı Buğday Unu
Sıvı Ayçiçek Yağı (75ml)
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu

Şurubu için:
6 Su Bardağı Şeker (1 Kg)
4 Su Bardağı Su (800ml)
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1-2 Adet Çubuk Tarçın
½ Çay Kaşığı Toz Karanfil

Ganaj Krema için:
1 Çay Bardağı Süt Kreması (100ml)
Beyaz Çikolata (200g)

Servis için:
Kuru Meyveler
Taze Fesleğen Yaprağı
Ganaj Kremalı Ekmek Tatlısı Pastası Yapılışı

1. Fırınınızı önceden ayarlayıp 180°C ısıtın.
2. Bir çırpma kabında yumurtaları mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. Şekeri ekleyip köpüklenene kadar çırpın.
3. Üzerine un ve Hamur Kabartma Tozu'nu eleyerek ilave edip, spatula ile karıştırın.
4. Yağlanmış bir çemberin altına pişirme kağıdı katlayarak, tepsiye yerleştirin. Hamuru aktarıp, önceden 180°C ısıtılmış fırında pişirin.
5. Bir sos tenceresine şurup malzemelerini aktarıp kaynatın, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın.
6. Fırından aldığınız ekmek kadayıfını telden çıkarın. Soğumaya bırakın.
7. Başka bir sos tenceresinde süt kremasını ısıtıp, ocaktan alın. İçerisinde beyaz çikolatayı eritip, arada karıştırarak ılıtın.
8. Soğuyan ekmek kadayıfını tırtıklı bıçakla ortadan ikiye kesin.
9. Kestiğiniz katların arasına ganaj kremayı sürüp, üzerine şurup gezdirin.
10.Diğer katı kapatıp, üzerine şurubu gezdirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
11. İsteğinize göre, kuru meyveler ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyip, soğuk servis edin.

sofra
 

Ekli dosyalar

  • ganaj_kremali_ekmek_tatlisi_pastasi_1.jpg
    ganaj_kremali_ekmek_tatlisi_pastasi_1.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 108
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Pasta olarak degil ama ekmek kadayifini yapmak istiyorum birgün. :sevindirikasli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst