Galatasaray,Avrupa'ya aşık

Oruc

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
2.598
Tepki
2.379
Puan
113
Yaş
48
Konum
izmir
Galatasaray,Avrupa'ya aşık

UEFA Kupası'nda Kadıköy'de final oynamayı hedefleyen Galatasaray, B Grubu'ndaki ikinci maçında Benfica'yı deplasmanda rahat geçti: 2-0. Olympiakos'u tek golle yenen Sarı-Kırmızılılar, Portekiz ekibini de Emre Aşık ve Ümit Karan'la dize getirerek pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi moral kazandı.

Grubunda 2 maçta 6 puan toplayan Cim Bom, bir üst tura çıkma yolunda şimdiden büyük avantaj elde etti.

UEFA Kupası'nda grubunun ilk maçında Ali Sami Yen'de Olympiakos'u yenerek üç puanı hanesine yazdıran G.Saray, zorlu Benfica deplasmanından bir puan almayı hedefliyordu. Oyuncular bir yandan Benfica maçına konsantre olurken diğer yandan da akılları pazar günü Kadıköy'de oynanacak zorlu F.Bahçe derbisindeydi. Kewell'ın da sakatlanması sebebiyle Teknik Direktör Skibbe, oyuncuların saha içindeki yerlerini değiştirmek zorunda kaldı. Alman hoca, Arda'yı yeniden sol kanada çekerken, Baros'u ise sağ kanatta oynattı. Sakatlıktan yeni çıkan Ümit Karan'ı ise forvette orta sahadan Lincoln destekliyordu. Benfica'nın orta sahada Reyes, Di Maria, Katsouranis ile forvetleri Suazo ve Nuno Gobek'i etkisiz hale getirmek için Galatasaray'da savunma oyuncuları Emre Aşık ile Servet görev alanlarını gereksiz şekilde terk etmemeye özen gösteriyordu. Bu ikilinin hemen önünde savunmada sigorta görevi yürüten Ayhan ve Meira da hücumdan çok savunmayı düşünüyordu.

Galatasaray, Benfica karşısında oyuna oldukça etkili başladı. Henüz dakikalar 2'yi gösterirken Arda'nın pasında Lincoln'ün vuruşu kaleciden döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra bu kez Arda'nın güzel ara pasında Ümit Karan müsait durumda meşin yuvarlağa dokunamadı. Bu pozisyonlarda oyuncular biraz daha dikkatli olsaydı Sarı-Kırmızılılar aradığı golü erken bulabilirdi. İlk 20 dakikadan sonra Benfica, taraftarlarının da desteğiyle oyuna ağırlığını koydu. Orta sahada oyuna ağırlığını koyan ev sahibi takım, kanatlardan da etkili geldi. Özellikle 38. dakikada Maxi Pereira'nın ortasında Suoza'nın vuruşunu De Sanctis mükemmel bir şekilde kurtardı. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyuna Galatasaray iyi başladı. 53. dakikada Lincoln'ün ara pasında Milan Baros'un vuruşunu kaleci kornere çeldi. Bu pozisyonun devamında kazanılan korner atışında Servet Çetin ve Emre Aşık da gol aramak için rakip ceza alanına gitti. Ceza alanında oluşan karambolde Servet'in indirdiği topu Emre Aşık ağlara yollardı: 1-0. Bu golün moraliyle daha iyi mücadele eden Sarı-Kırmızılılar, 70. dakikada Arda'nın kafa ile indirdiği topta Ümit Karan'ın güzel vuruşunda iki farklı üstünlüğü yakaladı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve temsilcimiz sahadan istediğini alarak ayrıldı.

Ayhan Akman: Futbolu 25'inde öğrendim

Benfica karşısında mükemmel oynayan Ayhan Akman, bilinçli futbolu 25 yaşından sonra öğrendiğini söyledi. Şu anda en iyi dönemlerini yaşadığını belirten Ayhan, "Şimdi her maçı ayrı düşünmek gerekiyor. Benfica gibi ciddi bir rakiple oynadığımızın bilincindeydik. Konsantre olmasak maçtan farklı bir mağlubiyetle ayrılabilirdik. Şimdi F.Bahçe maçına yoğunlaşmalıyız." dedi.

Ümit Karan, attığı golü tarifini yaptı

Son golün sahibi Ümit Karan, Lizbon'a, ne kadar kaliteli bir takım olduklarını ispat etmek üzere geldiklerini söyledi. Ümit, "Maçtan önce de çok rahattık. Golde önce ben bir çapraz koşu yaptım. Ayhan benim ofsayt olduğumu görünce Arda'ya kaldırdı, o da topu kafasıyla çok güzel indirdi, ben de dokundum." diyerek golü tarif etti. Ümit, ilk dakikalardaki fırsatları ise değerlendiremediklerini belirtti.

Benfica artık namağlup bir takım değil!

Galatasaray, 7. haftasındaki Portekiz ligini namağlup sürdüren Benfica'yı yenmeyi başardı. Benfica, 4 galibiyet ve 3 beraberlikle liginde yenilmeyen tek takım unvanını taşıyordu. Bu arada Galatasaray bugün öğleden sonra İstanbul'a gelecek. Sarı-Kırmızılı futbolcular, Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacakları derbi maçının hazırlıklarına ara vermeden başlayacak.

Skibbe: Göğsümüzü gererek gideceğiz'

G.Saray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Benfica galibiyetinin F.Bahçe maçı öncesi kendilerine büyük moral sağladığını söyledi. "Bu galibiyetle göğsümüzü gere gere Kadıköy'e gideceğiz." diyen Alman hoca, rakiplerinden daha iyi oynadıklarını, Benfica'nın atakları karşısında da De Santic'in devleştiğini belirtti. Sahaya defansif bir takım çıkarıp, 'korktu' izlenimi vermek istediğini dile getiren Skibbe, ****list maçında da 1 puan alınca rahatlayacaklarını ifade etti. Skibbe, F.Bahçe derbisi için ise, "Her şey olur." yorumunu yaptı.

Taraftar, polise 'sarı' dedirtti

G.Saray'ın Benfica'yı 2-0 yendiği maçın ardından statta bulunan Sarı-Kırmızılı taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Üst üste gelen golleri coşkuyla kutlayan taraftarlar, sessizliğe bürünen stadı tezahüratlarıyla inletti. Sarı-Kırmızılı futbolseverler, saha içindeki güvenlik görevlilerine, 'sarı' dedirtip, kendileri de 'kırmızı' diyerek galibiyeti kutladı. Benficalı taraftarlar ise G.Saray'ın maçı kazandığına kanaat getirince 80. dakikada stadı terk etti.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst