Galatasaray, 15. kez kupayı müzesine götürdü

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
945871_620x310.jpg

9 yıllık özlem sona erdi

52. Ziraat Kupası'nda Eskişehirspor'u deviren Galatasaray mutlu sona ulaştı

52. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konya Atatürk Stadı'nda Eskişehirspor'u 1-0 yenen Galatasaray, 15. kez kupayı müzesine götürdü. Kupayı getiren golü 70. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Cimbom'un 9 yıllık özlemi sona ererken Roberto Mancini, sarı-kırmızılı ekip ile ilk kupasını kazandı. Tebrikler Galatasaray!..

ESKİŞEHİRSPOR: 0 - GALATASARAY: 1

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Hüseyin Göcek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Sezgin Coşkun, Erkan Zengin, Lawal, Kamara, Akaminko, Tarık Çamdal, Hürriyet Gücer (Dk. 78 Erman Kılıç), Özgür Çek (Dk. 46 Necati Ateş), Kamil Çörekçi, Jorguera
GALATASARAY: Muslera, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Telles, Burak Yılmaz, Chedjou, Hakan Balta, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş (Dk. 82 Hamit Altıntop), Sabri Sarıoğlu

GOL: Dk. 69 Sneijder (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 48 Sneijder (Galatasaray) , Dk. 53 Sezgin, Dk. 72 Akaminko ( Eskişehirspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
8. dakikada Sabri'nin ceza sahasının sağ tarafından attığı sert şutta defansa çarpan top kalenin üstünden auta çıktı.
12. dakikada Erkan'ın soldan ortasında ceza sahasına düşen topa Jourguera vurmakta gecikince, defans topu uzaklaştırmak istedi. Topu önünde bulan Lawal'ın cılız şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
15. dakikada Burak'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Boffin, topu güçlükle kornere çeldi.
19. dakikada sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına giren Erkan'ın yerden sert şutunda top az farkla oyun alanını terk etti.
34. dakikada Galatasaray tribünlerinden atılan meşalelerin ardından sahanın dumanla kaplanması sonrasında maçın hakemi Hüseyin Göçek, 36. dakikada karşılaşmaya ara verdi. Hüseyin Göçek, yaklaşık 2 dakika sonra dumanın dağılmasıyla maçı devam ettirdi.
42. dakikada orta sahadan atılan uzun pasla ceza sahasına giren Kamara'nın vuruşunda kaleci Muslera topu iki hamlede kontrol etti.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
56. dakikada Erkan'ın sağdan kullandığı korner atışında Chedjou'nun kafasından seken top kaleye yöneldi. Yekta'nın çizgiden çıkardığı topu, defans uzaklaştırdı.
62. dakikada Lawal'ın ceza sahası dışından sert şutunda top, kaleci Muslera'da kaldı.
69. dakikada, Sabri'nin sağdan ortasında ceza sahasına düşen topu defans uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası dışına açılan topu iyi takip eden Selçuk'un şutunda defanstan seken top, Sneijder'in önünde kaldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu oyuncu, topu kalecinin solundan yerden bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-1

Maçın bitiş düdüğü ile santrada toplanan Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, galibiyetin sevincini yaşadı. Ardından, Galatasaray tribünlerine giden takım, kupa sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

GALATASARAY KUPAYI KALDIRDI
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'u 1-0 yenen Galatasaray, kupasını düzenlenen törenle aldı. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından sahanın ortasında toplanan sarı-kırmızılı oyuncular büyük sevinç yaşadı. Tribünleri dolaşarak galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaşan futbolcular, birlikte tezahürat yaptı.

Daha sonra sarı-kırmızılı oyuncular kupa töreni için Şeref Tribünü'ne çıktı. Takım kaptanı Sabri Sarıoğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın elinden aldı. Bir süre burada sevinç yaşayan futbolcular, Galatasaray marşı eşliğinde sahaya inerek, kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konya'da, 9 yıl aradan sonra 15. kez kupayı kazanma başarısı gösteren Galatasaraylı oyuncular, kupayı taraftarlarının bulunduğu tribüne götürerek sevinç gösterilerine burada devam etti. El ele tutuşup kaleye doğru koşan ve yere yatan oyuncular, kale arkasındaki basın mensuplarına şampiyonluk pozu verdi. Eskişehirsporlu futbolcuların madalyaları ise Bakan Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından verildi. Öte yandan maçın en değerli oyuncusu, Galatasaray'ın tek golünü atan Wesley Sneijder seçildi.

MAÇTAN NOTLAR
Ziraat Türkiye Kupası'nın 52 yıllık tarihinde, Galatasaray ve Eskişehirspor takımları ilk kez finalde mücadele etti. Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu ligde, istediği sonuçları alamayan ve Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma mücadelesi veren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak, sezonu kupayla kapatmak istiyor. Sarı-kırmızılı takım bu sezon finale gelene kadar oynadığı 10 maçta, 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. İstanbul temsilcisi, bu maçlarda 22 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü. Galatasaray, kupayı alması durumunda 9 yıl aradan sonra 15. kez bu mutluluğu yaşayacak.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor ise 1971'de kazandığı tek Türkiye Kupası'ndan 43 yıl sonra yeni bir zafer istiyor. Kırmızı-siyahlılar, uzun süren hasretine son vermek için çıktığı yolda finale gelene kadar oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Eskişehirspor bu maçlarda attığı 25 gole karşılık, 10 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı. Kırmızı- siyahlılar, Galatasaray karşısında başarılı olması durumunda 2. kez kupayı müzesine götürecek.

GOLCÜLER BİENVENU VE SELÇUK İNAN
Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon Eskişehirspor'un en golcü ismi Henri Bienvenu, Galatasaray'ın ise Selçuk İnan oldu. Bienvenu, takımının kupada attığı 25 golün 5'ine imza atarken, Necati Ateş 3, Diego Oliveira, Diomansy Kamara ve Andres Jorguera da 2'şer gol kaydetti. Galatasaray'da ise Selçuk İnan 4 kez topu ağlarla buluşturdu, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz ise meşin yuvarlağı 2'şer kez filelere gönderdi.

FİNAL İLK KEZ KONYA'DA OYNANDI
Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 12 farklı şehirde oynanan final maçlarına ilk kez Konya ev sahipliği yaptı. Karşılaşma, 1950 yılında hizmete giren 21 bin 968 seyirci kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynandı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ
Konya'ya giriş için kullanılan İstanbul, Ankara, Aksaray ve Karaman yollarında güvenlik noktaları oluşturan polis, iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmesini önledi. Eskişehirspor taraftarları Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'na Muhlis Koner ve Larende caddeleri istikametinden, Galatasaray taraftarları ise Feritpaşa Caddesi ve Stat Sokak güzergahından getirildi.

Eskişehirspor- Galatasaray arasındaki final maçı için çok sayıda polis görev aldı. Karaman, Aksaray ve Mersin'den takviye polis ekipleri Konya'ya geldi. Maçta yaklaşık 2 bin kolluk kuvveti görev aldı. Her iki takımın taraftarları, güvenlik noktalarında arandıktan sonra stada girebildi. Stadyumun kapıları müsabakadan 4 saat önce açıldı.

Maçtan önce iki takımın taraftarları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda 2 kişi bıçakla, 1 kişi de başına şişe vurularak yaralandı. Spor Toto Süper Lig'deki Elazığspor maçında sakatlanan ve Gençlerbirliği maçında kaleyi Ufuk Ceylan'a bırakan, Galatasaray'ın tecrübeli eldiveni Muslera, bu maçta kaledeki yerini aldı.

Sarı-kırmızılılarda takımla Konya'ya gelen Drogba, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Galatasaray'da Ufuk Ceylan, Hamit Altıntop, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut, Emmanuel Eboue, Koray Günter, Emre Çolak yedek soyundu. Galatasaray'ın ligde 3-2 galip geldiği Gençlerbirliği karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Hajroviç ve Veysel Sarı, bu maçta kadro dışında kaldı.

ESKİŞEHİRSPOR'DA 2 EKSİK
Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları süren Diego ve Onur Bayramoğlu 18 kişilik kadroda yer almadı. Eskişehirspor'da Kayacan Erdoğan, Santos, Serol Demirhan, Erman Kılıç, Mehmet Şentürk, Aytaç Kara ve Necati Ateş maça yedek başladı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde en son oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyu sahaya sürdü. Kırmızı-siyahlı takımın teknik ekibi ve futbolcular maçtan 1,5 saat önce sahaya gelerek oyun alanını inceleyip, taraftarları selamlayarak tekrar soyunma odasına geçti. Her iki takım oyuncuları da maçtan yarım saat önce sahaya çıkarak, ısınmaya başladı.

TRİBÜNLER DOLDU
Eskişehirspor taraftarı, stadyumda kendileri için ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Galatasaraylı taraftarlara ayrılan kale arkası tribününde yer yer boşluklar gözlendi. Taraftarlar ısınmak üzere sahaya çıkan takımlarını tribünlere çağırarak ilgi gösterdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç öncesi birbirlerine başarılar dileyerek, basın mensuplarına fotoğraf çektirdi. Mancini, Sağlam'a Galatasaray forması hediye etti.

KUPA SERGİLENDİ
Ziraat Türkiye Kupası, maçtan önce saha kenarında sergilendi. İki güvenlik görevlisinin sürekli, kupanın başında beklemesi dikkati çekti. Müsabaka öncesi sahaya çıkan genç sporcular, üzerinde Ziraat Türkiye Kupası ile Galatasaray ve Eskişehirspor takımlarının amblemlerinin bulunduğu bayraklar açtı. Karşılaşma başlamadan önce Eskişehirspor taraftarları meşaleler yakarak sahaya attı. İstiklal Marşı öncesi, 1 yıl önce vefat eden eski Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşunda bulunuldu.

PROTOKOL TRİBÜNÜ
Karşılaşmayı; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi.

ÜNAL AYSAL, MAÇI STADYUMDA İZLEYEMEDİ
Sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 30 gün hak mahrumiyeti cezası alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, tribündeki yerini alamadı. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise karşılaşmayı protokol tribününden seyretti.

HT MAGAZİN
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst