Fransiz Usulü Peynirli Sogan Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler :
4 su bardağı etsuyu ( 1 lt. )
4 adet ortaboy beyaz soğan
3 yemek kaşığı un ( dolu dolu )
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
karabiber
tuz
üzerine ;
rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
Öncelikle soğanları soyup halka şeklinde doğrayalım. Tencereye tereyağını koyup ocağa alalım. Soğanları ilave edelim ve orta ateşte iyice pişmelerini sağlayalım. Soğanlar yumuşayınca şekeri ekleyelim ve biraz daha ocakta tutup soğanların hafif karamelize olmasını sağlayalım.
Ayrı bir kapta unu kavuralım. Rengi hafif değişince ocaktan alıp 1 su bardağı soğuk etsuyu ekleyerek iyice karıştıralım. Pürüzsüz bir karışım elde etmeliyiz.
3 su bardağı etsuyunu soğanların üzerine ekleyelim. Unlu karışımı da ilave ederek karıştıra karıştıra kaynamasını sağlayalım. Tuz ve karabiber ile tadlandıralım. Çorbamız hazır...

ALINTI


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst