Fransız Tostu

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
ball%C4%B1-meyveli-frans%C4%B1z-tostu-720x450-720x450.jpg


Ananas, şeftali, çilek, yaban mersini, ahududu, vişne gibi taze meyvelerin yanı sıra kuru meyve parçaları ile hazırlayabileceğiniz tostların en tatlı ve baştan çıkartan hali Fransız tostu ile Pazar kahvaltılarını zenginleştirebilirsiniz.

MALZEMELER

2 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya

Servisi için:

1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı yaban mersini
1 yemek kaşığı ahududu

KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
10 DAKİKA

Püf noktası:

Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin içine çekmesi için karışımda 1- 2 dakika kadar bekletin.

Pişirme önerisi:

Ananas ve şeftali gibi dilimlenen meyveleri tercih ederseniz tost ekmeği arasına yerleştirdikten sonra da yumurtalı karışıma bulayıp, kızartabilirsiniz.

Servis önerisi:

Su, akçaağaç şurubu, tarçın, yıldız anason ile hazırladığınız ılık şurubu tostun üzerine gezdirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Tost ekmeklerini üçgen parçalar elde edecek şekilde çaprazlamasına kesin.

Yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. Süt ve vanilyayı da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Ekmek dilimlerini yumurtalı süt karışımına buladıktan sonra yağlanmış kızgın tavada, arkalı önlü renk alana kadar kızartın.

Yaban mersini ve ahududu tanelerini kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirdikten sonra ılık olarak servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst