Fransız mutfağının en leziz tatları!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Fransız mutfağının en leziz tatları!

Fransız mutfağının en gözde ve en vazgeçilmez yemeklerini sofralarınıza getirmeye ne dersiniz?

Sofralarınıza Fransız mutfağının en güzel yemeklerini getirmek istemez misiniz? Franızların en seçkin yemek tariflerini sizler için hazırlayıp sunuyoruz. Bu tarifler sayesinde yeni tadlar deneyebilir sofralarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Krem Brule

Malzemeler:

3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Krem-Brule_d39c7c12-fd79-4a04-97ec-972916804d1e_8.jpg


Hazırlanışı:
Süt, şeker ve vanilya kaynatmadan ısıtılır. Diğer yanda yumurta sarıları ve yumurtalar çırpılır. Isınan sütlü karışım kaynamakta olan suyun üzerine oturtulur. (Ben Mari Usulu) Yumurtalar sütlü karışıma incecik akıtılır ve bir taraftanda sürekli karıştırarak pişirilmeye devam edilir. Karışım muhallebi gibi kıvam alınca fazla derin olmayan kaselere paylaştırılır. Buzdolabında bir süre soğutulur. Küçük bir tavaya şeker ve limon suyu konur, kısık ateşte karamelize edilir. Karamel, buzdolabından alınan krem brulelarin üzerine damla damla olacak şekide gezdirilir.

Provans usulü tavuk

Malzemeler:

1 adet orta boy tavuk
4 çorba kaşığı zeytinyağı
20 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 orta boy domates
tuz
karabiber
1 limonun suyu

tavuk_6e617389-4912-40e4-bea7-783819127a38_7.jpg


Hazırlanışı:

Tavuğu dört parçaya bölün. Sarımsakları ayıklayın ve kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küçük zar biçiminde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavuk parçalarının her iki yanlarını da kızgın yağda, nar gibi oluncaya kadar pişirin. Sarmısak ve maydanozu ilave edip, 3 dakika daha, orta ateşte pişirin, kıyılmış domatesi katıp, birkaç kez karıştırdıktan sonra, tavanın üzerine bir kapak örtüp, çok ağır ateşte bir saat kadar pişirin. Bu sürenin sonunda etleri tavadan alıp bir kenarda üzerleri örtülü olarak bekletin. Tavada kalan malzemeyi, tahta bir kaşığın sırtıyla ezerek, tül süzgeçten süzün. Tavuk parçalarını, süzülmüş salçayla birlikte yeniden tavaya koyun. Tuz, biber ve limon suyunu da kattıktan sonra, yine üzeri kapalı olarak, ağır ateşte yarım saat daha pişirip hemen servis edin.

Ekmekli soğan çorbası

Malzemeler:

3 adet soğan
1 kahve fincanı Teremyağ
1 demet taze soğan
1 somun bayat ekmek
1 litre et suyu

ekmekli-soğan-çorbası_d366ee96-451d-4e77-b0ef-c681f1f49dcc_6.jpg


Hazırlanışı:

Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz. Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede Teremyağını eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun. Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın. Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın. Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın.

Biftek alaform

Malzemeler:

350 gr biftek (iyice dövülmüş)
12 adet mantar
1 adet renkli biber
1 kahve fincanı kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 adet kabak (light)
2 çorba kaşığı teriyaki sos
Teriyaki sos için:
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı susam yağı
5 çiçek haşlanmış brokoli
Light dip sos için:
3 adet taze soğan
3 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı soğan
1 kahve fincanı mısır
1 çorba kaşığı light yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez

biftek-alaform_156d8891-a6dc-444b-a1e9-d97e5cd3ed75_7.jpg


Hazırlanışı:

Teriyaki ve soya sosu, kimyon, yenibahar, susam yağını bir kabın içinde karıştırın. Biftekleri hazırladığınız bu sosun içinde 1 saat bekletin. Etleri yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın ve servis tabağına alın. Light dip sos için ince kıyılmış brokoli, taze soğan ve turşu, yemeklik doğranmış kırmızı soğan, mısır, light yoğurt ve mayonezi derin bir kabın içinde karıştırın. Renkli biberin içine doldurun. Rendelenmiş light kaşar peynirini, sapları alınmış mantarların içine koyup fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Kabağı ortadan kesip uzun şeritler halinde doğrayın ve ızgara yapın. Biftekleri light dip sos, kabak, kaşarlı mantar ile beraber servis yapın.

Ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kaşarlı sezar salata

Malzemeler:

1 adet orta boy marul
2 adet tavuk göğüs
2 dilim tost ekmeği
150 gr taze kaşar peyniri
Sosu İçin;
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 adet limon

sezar-salata_6fd92e81-b95c-4a85-bfdb-868c7f928faf_7.jpg


Hazırlanışı:

Tavuk göğüslerini haşlıyoruz. Göbek marulu yıkayıp elimizle iri parçalar halinde doğruyoruz. Haşladığımız tavuk etlerini şeritler halinde kesip marulların üzerine koyuyoruz. Kaşar peynirini küp küp doğrayıp ekliyoruz. Tost ekmeklerini de kızartıp küp küp doğradıktan sonra salatamızın üzerine koyuyoruz. Yumurta sarılarını mutfak robotunda 2-3 dk çırpıyoruz. Zeytinyağını, hardalı, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu da ekleyerek tekrar yavaş konumda çırpıyoruz. Hazırladığımız sosu salatamızın üzerinde her tarafına gelecek şekilde gezdirerek döküyoruz. İyice karıştırıyoruz.


Çikolatalı şarlot

Malzemeler:

4 çorba kaşığı pudraşekeri
50 gr. kakao veya 1 küçük çikolata
1 su bardağı süt
2 adet muz
50 gr. yeşil fıstık
Vanilya
10 veya 15 adet kedidili bisküvisi
10-15 adet jelâtin yaprağı
250 gr. kremşanti

ikoltalı-şarlot_afa2065c-b21f-4717-baed-becc567c4255_6.jpg


Hazırlanışı:

Birer kişilik cam veya büyük payreks bir kabın dibini ve etrafını sava-yer veya kedidili bisküvisi ile tamamen kaplayınız. Jelatini bir kapta soğuk suyla ıslatınız. Kremşantiyi, şekeri, vanilyayı, porselen bir kâseye koyup, telle sağa sola çarparak akmayacak koyuluğa getiriniz. (Fazla çarpmayınız, katılaşır.) Jelâtini çok az ılık suyla ıslatıp, içerisine doğranmış meyveleri, çikolata veya kakaoyu koyup, eritiniz. (Meyveler ezilmeyecek şekilde.) Meyveli jelâtinle, kremşantiyi birbirine karıştırınız. En son da, kıyılmış fıstıkları koyup, karışımı yağlanmış bisküvi konmuş kaba koyup, buzdolabında dondurunuz. Donunca servis tabağına ters çevirip, servis yapınız.


Fransız usulü tavuk omlet

Malzemeler:

1 adet yumurta
2 çorba kaşığı küçük doğranmış tavuk eti
2 çorba kaşığı krema

tavuk-omlet_f01d9d72-bcea-49c8-8fa6-f0d6e9febec1_3.jpg


Hazırlanışı:

Küçük bir kapta Teremyağ ile tavuk etini bir dakika kadar kavurun. Bir kişilik yumurta güvecine koyun. Üzerine kremayı koyup yumurtayı kırın. Küçük bir kabın içine sıcak su koyup güveci oturtun. Orta ateşli fırında 3 dakika pişirip, çıkarın.


ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst