Florentine (Kurabiye)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
florentine.jpg


Florentine

Florentine, diğer adıyla Floransalı çerezler olan bu isimi duyunca insanın aklına ilk olarak hemen Floransa ya ait olan bir lezzet olduğu geliyor. Fakat işin aslı öyle değil. Bu tarifin ilk çıkış noktası bilinmiyor. Nereye olduğu bilinmese de, sanırım çok lezzetli olduğu konusunda herkes hem fikir olmalı ki Avrupa da oldukça popüler bir tarif ve çok değişik versiyonlarını bulmanız mümkün.

Malzemeler
• 50 gr tereyağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 200 ml krema
• 1 çorba kaşığı glikoz
• ½ çay bardağı un
• 1 su bardağı file badem
• 1 su bardağı kuru meyve şekerlemesi
• 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı
1. Tereyağı, krema, bal, şeker ve glikozu sos tenceresinde kaynatın.
2. Ilınınca meyve şekerlemeleri, un ve bademleri ilave edin.
3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan aralıklı olarak bir yemek kaşığı kadar dökün.
4. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
5. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
6. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın.
7. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve çikolata eriyinceye kadar bekletin.
8. Soğuyan florentinlerin tek tarafına çikolata sürün.
9. Çikolata donunca servis yapın.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok severim bu tarz ıvır zıvır tatları. Teşekkürler canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst