Fit Bir Vücut İçin(Karın Yağları)

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
3 haftada fit vücut

Yazlık kıyafetlerin içerisinde hoş görünmek ve plajlarda gönül rahatlığıyla arz -ı endam edebilmek her kadının arzusudur. Bu isteğinize hızla ulaşabilmeniz için vücudun dokunulmamış tek noktasını bırakmayan bir egzersiz programını sizlerle buluşturduk. İşte üç haftada arzu ettiğiniz vücuda kavuşabilmenin aşama aşama yolları.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, daha fit görünme arzusuyla yanıp tutuşanların ve spor salonlarının kapılarını aşındıranların sayısında ciddi bir artış yaşandı. İşte bahsettiğimiz amaca ulaşmanıza yardımcı olmak için bu ay sayfalarımıza sporcu kişiliğiyle yıllardır ekranlarda olan Neslihan Yavuzcan konuk oldu. Yavuzcan'ın oluşturduğu üç haftalık programla hayal ettiğiniz vücuda kavuşmanız hiçde zor değil. Tabanı pilates egzersizlerine dayanan program, vücudunuzun dokunulmamış tek bir noktasını bırakmıyor. Haftada dört kez, 15 dakika olarak önerilen hareketlerle sadece güçlü, esnek ve fit bir vücuda değil, aynı zamanda arzu ettiğiniz sek sapale de kavuşabileceksiniz. Evinizde de rahatlıkla uygulayabileceğiniz üç haftalık egzersiz programına başlamak için daha ne bekliyorsunuz.



Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, daha fit görünme arzusuyla yanıp tutuşanlar için işte egzersiz hareketleri...




EN ETKİLİ KARIN EGZERSİZİ

Nereye yönelik: Karın bölgesi
Kollarınızı olabildiğinde yana açın, bacaklarınızı üst üste getirerek çimenlere uzanın. Hareketin ilk pozisyonunu tamamladınız.


İkinci pozisyonda ise belinizi ölçülü bir şekilde yerden kaldırmaya çalışın. Bacaklarınızın yere paralel olmasına ve kollarınızın pozisyonunu değiştirmemeye dikkat edin. Bacaklarınızın yere paralel olduğu ve daha sonra birleştiği hareketi on kez tekrarlamalısınız.




GÖĞÜS DARBESİ

Nereye yönelik: Popo ve sırt
Yüzünüz yere doğru çimenlere uzanın. Kollarınızı öne doğru uzatarak bacaklarınızı da yerden bir parça yükseğe kaldırın. Dengenizi sağladıktan sonra hareketin ikinci kısmına geçebilirsiniz


alıntıdır
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Bacaklarınızın arka kısmına uzanarak hareketi gerçekleştirin. Başınızı dik tutmaya özen gösterin. Tekrar öne eğilerek kollarınızı ilk pozisyona getirin ve bu şekilde 10 tekrarlı olarak egzersizi tamamlayın.




ŞİMDİ KÜREK ÇEKME ZAMANI

Nereye yönelik: Karın, sırt ve kollar
Bu hareket serisi pilateste rowing, yani kürek serisi olarak tanımlanıyor. Gerçekleştirebilmek için bacaklarınızı uzatarak çimenlere yerleşin. Karnınızı olabildiğince sıkarak dirseklerinizi yere paralel hale getirin ve yumruk haline getirdiğiniz ellerinizle pozisyon alın.



Hareketin ikinci pozisyonunda kollarınızı geriye getirerek mümkün olduğunca öne doğru eğilin.




Hareketin üçüncü pozisyonunda ise öne vermiş olduğunuz vücudunuzun pozisyonunu değiştirmeden kollarınızı öne doğru açın. Daha sonra tekrar ilk pozisyona dönün ve hareketi 10 kez tekrar edin




DİZLERE VE KOLLARA BASKI YAPIN

Nereye yönelik: Karın, kalça ve iç, dış uyluk bölgesi
Tek bacağınızdan ve kolunuzdan destek alarak diğer bacağınızı yere paralel konuma getirin. Parmak uçlarınızın tam karşıyı, diğer kolunuzun da yukarıyı göstermesine dikkat edin (A).
Hareketi gerçekleştirebilmek için kolunuzu yukarı ve aşağı hareket ettirirken bacağınızın konumunun da kolunuzla birlikte değişmesini takip edin.


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Seri bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bu faydalı egzersizi de 10 tekrar olarak yapmalısınız. Ardından bacağınızı değiştirerek, diğer bacak için de 10 kez hareketi tekrar edin.



DAHA ETKİLİ ŞINAV HAREKETİ

Nereye yönelik: Kalça, karın, göğüs, omuz, bacak
İki kolunuzdan ve tek bacağınızdan destek alarak şınav pozisyonu alın. Normal şınavdan farklı olarak sunulan harekette sadece tek bacaktan destek alınarak egzersizin etkinliği artırılıyor.


Aldığınız destekle öne doğru eğilin ve şınavı tamamlayın. Oldukça zor bir egzersiz olan şınav hareketini her iki bacak için de 20’şer kere yapın.




VÜCUDUNUZUN TÜM YÜKÜ BACAKLARINIZDA

Nereye yönelik: Popo, iç, dış bacak, karın ve kalça
Kollarınızı yana açarak sırt üstü uzanın. Tek bacağınızdan destek alırken belinizi yerden kaldırın, diğer bacağınızın parmak ucu karşıyı göstersin


Faydalı olduğu kadar zor bir egzersiz olarak da tanımlanan hareketi oluşturabilmek için bacağınızı öne ve yukarı doğru hareket ettirin. 10 kez tekrar ettikten sonra diğer bacağınızı kullanın. Bu bacak için de aynı sayıda hareketi gerçekleştirin.



 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
DİZ ÇEKME

Nereye yönelik: Karın, kol, göğüs ve kalça
Başınızı yere paralel hale getirerek dizleriniz ve iki kolunuzla pozisyon alın.



Bacağınızı karnınıza yere paralel olarak ileriye doğru hareketlendirin. Hareketin etkisinin artabilmesi için mümkün olduğunca seri bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. 10 tekrarın ardından bacak değiştirerek çalışmaya devam edin.




ÇİMENLERDE YÜZME KEYFİ

Nereye yönelik: Karın, kalça, bacak, kollar ve popo
Yine tek dizinizden ve kolunuzdan destek alarak yüzünüzü yere dönün. Tek kolunuzla ileriye doğru uzanın.




Daha sonra da vücudunuzla paralel hale getirin. Kolunuzun yönünü değiştirirken çapraz bacağınızın da kolunuzla aynı seviyeye gelmesine dikkat edin. Hareketi kulaç atar gibi yapmaya özen gösterin. Seri olarak yapılması gereken bu egzersizi, iki bacağınızı kullanarak beşer kez olmak üzere toplam 10 kere yapın.




ÇAPRAZ EGZERSİZ

Nereye yönelik: Karın bölgesi
Mekik çekmeye hazırlanır gibi sırt üstü uzanın. Hafifçe doğrularak sol kolunuz sağ bacağınızı kavrasın. Bu arada diğer kolunuzun da mümkün olduğunca serbest olmasına dikkat edin. Yerle sırtınız 45 derecelik açı oluşturarak sol kol sağ bacak ve sağ kol sol bacak olarak hareketi çapraz olarak yapın. Hareketi 10 kere tekrarlayın.

ALINTIDIR.....
 
G

guzelcem

Misafir
Emeğine sağlık canısı kaydettim remimleri aynısını yapıcam ALLAH İZİN VERİRSE....
 
S

Saffarri

Misafir
Bu hareketlere benzer hareketler yaptigim plateste var))) gercekten superler. hergun 40 dakika yapiyorum. bide beslenmeme dikkat ediyorum. biraz gobegim var:hihi: ondan kurtulacam ins))))
 

rky

Yeni Üye
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
12
Tepki
7
Puan
3
Yaş
42
Konum
Adana
çok zor görünüyor ya da ben anlayamadım..keşke videosu olsaydı..:acep:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
çok zor gibi görünüyor ama etkili hareketler teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst