Fıstıklı ve Yabanmersinli Revani

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
D240Az.jpg


Fıstıklı ve Yabanmersinli Revani

2 yumurta
1 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 türk kahvesi fincanı irmik
1 türk kahvesi fincanı un
Yarım türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 limonun kabuğu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Kabartma tozu

İçi :20-25 tane ikiye bölünmüş yeşil fıstık,1-2 yemek kaşığı kadar yabanmersini kurusu

Şerbeti :2,5 türk kahvesi fincanı şeker,4 türk kahvesi fincanı suyu kaynatıp ılınmaya bırakın

Kreması :1 çaybardağı ile hazırlanmış şantinin içine tarçın serpin.

Süslemek için : Fıstık içi-kiraz şekerlemesi,Yabanmersini-hindistancevizi,tarçın

Yapılışı

6-7 tane küçük tart kalıbını yağlayın.

Hamuru için şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyerek kaşıkla karıştırın. Kalıplara paylaştırıp yarısına taneli fıstıkları yarısına da yabanmersinlerini serpiştirin. Tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirin. İyice soğuyunca da hepsinin ortasına şanti sıkın. Fıstıklı olanları
"Fıstık içi ve kiraz şekerlemesi" ile yabanmersinli olanları da "Yabanmersini hindistancevizi ve tarçın" ile süsleyin.
Afiyet Olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst