Fıstıklı Şiş Köfte

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
sis-kofte-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

600 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon

Servisi için:

1/4 demet maydanoz

KAÇ ADET?
10 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
25 DAKİKA

Püf noktası:

Köfte harcını buzdolabında dinlendirin. Elinizi yağa ya da suya batırdıktan sonra hazırladığınız köfteleri çöp şişlere geçirin.

Pişirme önerisi:

Tadı ağır gelmiyor ve herhangi bir sağlık sorununuz yoksa köfte harcına lezzet vermesi için bir parça kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.

Şiş köfteleri arzuya göre yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre ızgara sebzeler doğranmış kuru soğan ile servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına aktarın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.

Köfte harcı içinde gözükmemesi ve dişe gelmemesi için kuru soğanı rendeledikten sonra suyunu çıkartıp, ayrı bir kaba alın. Posa kısmını kullanmayın.

Soğan suyu, toz Antep fıstığı, galeta unu ve zeytinyağını köfte harcına ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.

Baharatların köfteye tadını vermesi ve kıvam alması için vaktiniz varsa köfte harcını buzdolabında bekletin.

Dinlenen köfte harcını on eşit parçaya bölün. Kenar kısımlarında pay kalacak şekilde tahta şişlere geçirin.

Hazırladığınız köfteleri kızdırdığınız ızgarada arkalı önlü ters
çevirip, renk alana kadar kızartın. İnce kıyılmış maydanozlar ile süsleyip, servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst