Fıstıklı Şerbetli Tatlı - Gaziantep

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
18364.jpg



Fıstıklı Şerbetli Tatlı - Gaziantep

Malzemeler:
8 kahve fincanı çekilmiş fıstık
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı tere yağı
2 kahve fincanı un
7 yumurta
1 tutam tuz
Vanilya,kabartma tozu,

Şurubu;
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı:
Yumurtanın sarısı ile toz şeker iyice çırpılır. Başka bir kapta beyazını az tuz koyarak kar haline getirilir. Sonra diğer malzemeler katılarak çırpılır. Kek haline gelen kıvam borcama boşaltılarak fırına konulur.160 derecede ısıtılan fırında pişirilir. Pişen kek fırından alınarak önceden hazırlanan şerbet dökülür. Kek sıcak – şerbet soğuk olacak üzeri fıstıkla süslenerek servis yapılır.


Startv
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst