Fıstıklı pilav eşliğinde pırasalı köfte
(Tarif sallama olunca isme uydurulamayan malzeme her zaman eşlik etmek zorunda kalıyor tabi
1 soğan
1 pırasa
2 sarımsak
2 dilim kenarları çıkarılmış tost ekmeği (ıslatılmış)
1 yumurta
Büyük bir tutam maydanoz
200-250gr kıyma
Tuz,karabiber,kimyon,köri,kekik
Pilavı: 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı az sıvıyağda kavurun.Üzerine 2,5 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynayınca 1 su bardağı pirinci ekleyip pişirin.Demlendikten sonra kıyılmış 1 tutam dereotunu kıyıp ekleyin...
Not: Pilav olayı pirince göre değişkenlik gösterebilir su ve pirinci kendi ölçülerinizle de yapabilirsiniz
Köftenin yapılışı
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin pırasayı kıyabildiğiniz kadar ince kıyın ve kıyma hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın en son kıymayı ekleyip yoğurun. 1-2 saat dolapta beklettikten sonra (1 gün beklemesi daha iyi tabii) uzun rulo şekline getirip yassılaştırın üçgen şeklinde kesin hafif yağda arkalı önlü kızartın.Pilav ve yeşillikle servis yapın...
--------
Bu arada yandaki kırmızı ezmeler tavada pişirildikten sonra çekilmiş tane karabiber ve tuzla beraber hafif ezdiğim domatesler oluyor
Son düzenleme: