Fıstıklı pilav eşliğinde pırasalı köfte
(Tarif sallama olunca isme uydurulamayan malzeme her zaman eşlik etmek zorunda kalıyor tabi
1 soğan
1 pırasa
2 sarımsak
2 dilim kenarları çıkarılmış tost ekmeği (ıslatılmış)
1 yumurta
Büyük bir tutam maydanoz
200-250gr kıyma
Tuz,karabiber,kimyon,köri,kekik
Pilavı: 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı az sıvıyağda kavurun.Üzerine 2,5 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynayınca 1 su bardağı pirinci ekleyip pişirin.Demlendikten sonra kıyılmış 1 tutam dereotunu kıyıp ekleyin...
Not
Köftenin yapılışı
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin pırasayı kıyabildiğiniz kadar ince kıyın ve kıyma hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın en son kıymayı ekleyip yoğurun.
1-2 saat dolapta beklettikten sonra (1 gün beklemesi daha iyi tabi) uzun rulo şekline getirip yassılaştırın üçgen şeklinde kesin hafif yağda arkalı önlü kızartın.Pilav ve yeşillikle servis yapın...
--------
Bu arada yandaki kırmızılar tavada pişirildikten sonra çekilmiş tane karabiber ve tuzla beraber hafif ezdiğim domatesler oluyor