Fıstıklı pilav eşliğinde pırasalı köfte

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
resim

Fıstıklı pilav eşliğinde pırasalı köfte

(Tarif sallama olunca isme uydurulamayan malzeme her zaman eşlik etmek zorunda kalıyor tabi :cokkomik:)

1 soğan
1 pırasa
2 sarımsak
2 dilim kenarları çıkarılmış tost ekmeği (ıslatılmış)
1 yumurta
Büyük bir tutam maydanoz
200-250gr kıyma
Tuz,karabiber,kimyon,köri,kekik

Pilavı: 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı az sıvıyağda kavurun.Üzerine 2,5 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynayınca 1 su bardağı pirinci ekleyip pişirin.Demlendikten sonra kıyılmış 1 tutam dereotunu kıyıp ekleyin...

Not:pilav olayı pirince göre değişkenlik gösterebilir su ve pirinci kendi ölçülerinizle de yapabilirsiniz

Köftenin yapılışı
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin pırasayı kıyabildiğiniz kadar ince kıyın ve kıyma hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın en son kıymayı ekleyip yoğurun.

1-2 saat dolapta beklettikten sonra (1 gün beklemesi daha iyi tabi) uzun rulo şekline getirip yassılaştırın üçgen şeklinde kesin hafif yağda arkalı önlü kızartın.Pilav ve yeşillikle servis yapın...

--------

Bu arada yandaki kırmızılar tavada pişirildikten sonra çekilmiş tane karabiber ve tuzla beraber hafif ezdiğim domatesler oluyor

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
68.281
Bak bunu şimcik gördüm ellerine sağlık bidenem bende deniycem ama maydanoz olayını sevmedim :hihh: o olmadan olmuyormu

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
Teşekkür ederim ne hoş yorumlar bunlar :sevindirikasli::sevindirikasli:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
Ben denedim dün.İçine minik minik pırasada doğradım.Tadı içinde hiç anlaşılmıyordu.Yada normalde ben pırasayı severim oyüzden bilmiyorum ama ben tuttum bu köfteyi :eek:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
Ben denedim dün.İçine minik minik pırasada doğradım.Tadı içinde hiç anlaşılmıyordu.Yada normalde ben pırasayı severim oyüzden bilmiyorum ama ben tuttum bu köfteyi :eek:

Aaa çok sevindim :huhuu: benim pırasayı katmadığım yer kalmadı çorbaya pilava köfteye böreğe her çeşit yemeğe salataya uzar gider:hihi: aklınıza gelecek heryere koydum yani çok leziz bir malzeme herşeye yakışıyor -ciko

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar