incitanemtuana
Daimi Üye

Malzemeler
(6 kişilik)
1.5 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı
ayçiçeği yağı
6-7yemek kaşığı un
Fıstıklı Maraş dondurması
Kaplama için
200 gr bitter çikolata
Süslemek için
Toz antep fıstığı
Nar taneleri
Yapılışı:
Süt, yumurta ve ayçiçeği yağını çırpın. Unu yavaşça ekleyin. Sıcak tavaya çok az miktarda ayçiçeği yağı sürün ve ısıtın. Bir kepçe yardımıyla tavaya krep hamurundan döküp iki tarafını çevirerek pişirin ve krepleri soğumaya bırakın. Krepler soğuyunca içine dondurmayı yerleştirip rulo ya da bohça şeklinde sarın. Tel ızgara üzerine alın ve her yerine eritilmiş çikolata dökün. Üzerine antep fıstığı serpiştirip, nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
alinti