Fiş deyip geçmeyin! KISIRLIK YAPABİLİR!

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Alışveriş yaptığınız zaman kasadan aldığınız fişlerin veya bankamatik fişlerinin tehlikeli olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi?

Bütün dünyada bisfenol A (BPA) ihtiva eden sert plastikten yapılmış biberon, bardak, şişe ve yiyecek saklama kaplarının yasaklanması konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor. Çünkü BPA öyle bir madde ki göğüs kanserine, düşük sperm sayısına, diyabet ve prostat kanserine yol açıyor.



Amerika'da yapılan yeni bir araştırma BPA'nın kaşa ve bankamatik fişleri gibi termal kâğıtlarda çok daha yüksek miktarlarda bulunduğunu ortaya koydu. Bir laboratuvar tarafından test edilen kasa fişlerinin yüzde 40'ında BPA bulunduğu anlaşıldı. Termal kâğıtlardan oluşan bu fişler, fast food restoranları, marketler, benzin istasyonları, bankamatikler ve postane gibi kuruluşlardan toplandı.



Araştırmada fişlerdeki BPA'nın kâğıtla teması olanlara kolayca geçtiği de gösterildi. BPA'nın vücuda kâğıttan ele bulaşıp sonra da ağız yoluyla veya deriden emilerek girdiği düşünülüyor. Hayvan deneyleri de BPA'nın deriden emilebildiğini gösteriyor. Her alışveriş yapan, fişler aracılığıyla BPA'ya maruz kalabiliyor. Fakat en büyük risk altında olanlar kasiyerler.



Temas Edince Ellerinizi Yıkayın!



Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, biberonlarda BPA maddesinin tehlikeli olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı uyarılarımıza kulak verdi. Artık biberonlarda ve benzeri ürünlerde BPA maddesi bulunmayacak" açıklamasında bulunmuştu.
BPA içeren ürünler, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi bozuklukları, nörolojik sorunlar, obezite, hiperaktivite, kalp hastalığı, meme kanseri, kısırlık gibi rahatsızlıklara da sebep oluyor. Bu nedenle bu tarz ürünlere temas edince ellerin yıkanması büyük önem taşıyor.alıntı


bir şekilde konularım gitmiş bende yeniden açtım neden olduğunu bilmiyoruz sılacıklar anlamadık:acep:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Çok ilginç :sok:şaırdım doğrusu bu yazıları okudukça el temizliğine daha çok önem verilmesi gerektiğini anlarlar herhalde:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst