Firinda tavuklu pilav

Eylul_

Aktif Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
320
Tepki
170
Puan
43
Konum
istanbul
Malzemeler:
*1 tavuk (yaklasik 1.5 kg)
*200gr pirinc
*1-2 tane kuru sogan
*1 cay kasigi tuz
*4-5 corba kasigi yag

Hazirlanisi:
Ilk once tavugu yikiyoruz ve parcalara ayiriyoruz,bu arada pirincimizi suda bekletiyoruz.Ve tavuklari hafif tuzlu suda hasliyoruz.Tavuj hazir olunca sogani ufak ufak kesip pirincle birlikte bir tavada kavuruyoruz.Ayrica pirincin yanmamasi icin 1-2 kasik yag ile su ekliyoruz.Daha sonra pirinci buyuk bir tavaya koyuyoruz ustunede etleri yerlestiriyoruz ve et suyundan 3-4 bardak ekliyoruz.Daha onceden 200 dereceye hazirladigimiz firinda pirinci pisiriyoruz (60dk. kadar zaman anliyo)


DSC01873.JPG



DSC01880.JPG
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
-hmmmarifetli hanimlarimiz tek tek dökülüyo
cok sevindim ya
herzaman tariflerinizle renk katin ve fikirler verin bizlere
ayrica yarismalarimizada bekleriz
ellerine saglik canim benim
:eek::eek::eek:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
bir yemek blogunda görmüstüm o kadar denemek istedim kismet olmadi bugünlerde mutlaka denicem ellerine saglik:panter:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Nefis bir görüntü, bu saatte yiyesim geldi. :1:
Ellerine saglik. :sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst