Fırında Tavuk Şiş

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
161.jpg


MALZEMELER:
2 adet tavuk göğüs eti (1 adet tavuk göğüs etinden yaklaşık 5 adet tavuk şiş çıkıyor)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,2-3 yemek kasigi sut
Tuz
Tahta şişler (Metal şişleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz)
Bir miktar alüminyum folyo
YAPILIŞI:


Tavuk göğüs etlerini kare kare doğrayın. Zeytinyağını, sutu kırmızı biber ve kekikle karıştırıp tavukların üzerine gezdirin , tuz koyun. Malzemeyi zamanınız varsa 1 saat kadar dolapda bekletin.

Şişlerin herbirine tavuk eti , domates ve biber dilimleri dizin. Şişin uç kısmını da kapatacak şekilde malzemeyi kullanın.

Şişin sap kısmını alüminyum folyo ile sarın (fırın sıcaklığından zarar görmemesi için).

220 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Fazla kalan yenmeyen tavuk şişleri alüminyum folyoya sararak dolapta muhafaza ediyorum. Isıtacağım zaman folyo ile beraber fırında ısıtıyorum.

Afiyet olsun...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Tavuk çok tüketiriz. Bunu da deneyeceğim muhakkak:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst