Fırında Tahin Helva

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden

s%C4%B1cak-tahin-helvasi2.JPG


MALZEMELER

250 gram sade tahin helva
1 çay bardağı limon suyu.

YAPILIŞI

Fırına girebilecek cam yayvan bir kap içinde tahin helvasını bir çatal ile ezerken limon suyunu ekleyin. Bir iki parmak kalınlığında bir hamur haline gelince önceden ısıtılmış bir fırında üstü açık kahve rengine dönüşüp ince kabuk bağlayana kadar tutun. Soğutmadan servis yapın. Fırında helva oldukça ağır ve kuvvetli bir gıdadır. Soğuyunca sertleşerek ilk lezzetini kaybeder. Helva fırında gereğinden fazla kalırsa üzerinde oluşan kabuk çatlar ve kırılır. Fırına sokmadan aynı karışımı soğuk olarak da sofraya getirebilirsiniz.[/CENTE R]
 
H

Hera

Misafir
Ben bunu evde Toprak kapta yapıyorum Rakı ve Balık tan sonra İzmirimize Has bir tatlıdır balık balık sonrasında yenir ardından da Balık der ki midenizde Evet Ben artık kesin ÖLDÜM :1: :hihi: Restorantlarımızda helva gelmezse Rakı Balıktan sonra yadırgarız olmassa olmazıdır İzmir Balıkçılarının Heleki Çeşmede sağol canım tanıttığın için..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst