Firinda Soslu Hamsi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:

  • 1 kg. hamsi
  • 2 adet kuru sogan
  • maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşıgı biber salçası
  • 5-6 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
  • tuz
Temizlenmiş hamsi az sıvıyagla yaglanmış tepsiye iç tarafları tepsiye gelecek ve açık olacak şekilde dizilir. ve tuz atılır.Ayrı bir yerde 1 yemek kaşıgı biber salçası su ilavesi ile ezilir.(çok su koymayın)içine dövülmüş sarımsak,limon suyu,tuz ve yıkandıktan sonra küçük dogranmış maydanoz ilave ile karıştırılmaya devam edilir.Ve bu hazırlanan sos hamsilerin üstüne dökülür.En üstede halka dogranmış sogan eklenir ve 200C fırına verilir.İyice pişince çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.



ALINTI
f%C4%B1r%C4%B1nda+hamsi.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst