Fırında Soslu Dana Bonfile-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Yalnız bu yemek bir gün öncesinden hazırlandığı için zamanınızın olması gerekiyor.

Malzemeler

  • 1 bütün bonfile
  • 2 çorba kaşığı hardal (tercihen dijon)
  • 2 adet soğanın suyu
  • 1 kase arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak, küçük doğranmış
  • 1 su bardağı kırmızı şarap
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • tuz, karabiber

Yapılışı
Elinizde varsa iri bir buzdolabı poşetine (veya başka temiz bir poşet de olabilir veya poşet yoksa bir kap da olabilir) eti koyun, üzerine soğan suyunu, hardalı, zeytinyağını ve bolca karabiberi ekleyin. Et ile malzemeleri eliniz ile adeta ete masaj yaparmışcasına iyice karştırın ve eti ovalayın, bu işlem sırasında eldiven giymenizi tavsiye ederim.
Poşeti güzelce kapatın veya kap kullandıysanız ağzını streç film ile kaplayın. Eti buzdolabında 1 gün bekletin.
Bekletme işlemi bittikten sonra eti sosuyla birlikte fırın kabına koyup tuzlayın ve önceden 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
Arpacık soğanları soyup kısık ateşte tereyağı ile birlikte karamelize olana kadar kısık ateşte kavurun. Fırının 25. dakikasında etin diğer yüzünü çevirin ve kaptaki birikmiş suyu soğanlara ilave edin. Etinizin diğer yüzünü 25 dakika kadar pişmeye devam ederken sosunuza şekeri ve sarımsakları ilave edip bi 5 dakika daha kavurun. Ardından şarabı ekleyin ve sos yoğunlaşana kadar kaynatın. En son kremayı ekleyip kısık ateşte 1-2 kadar daha karıştırıp ocaktan alın ve fırından çıkardığınız etin üzerine dökün.
Etin pişme süresi fırınınıza göre değişir, etinizi fırınayken sık sık takip etin. Önemli olan üzerinin kızarmış olması. Sonuçta ortaya yumuşacık bir et çıkıyor.


Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst