Fırında sebzeli kabak - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
  • 3 adet orta boy kabak
İç harcı;

  • 1 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 2 adet havuç(küp küp doğranmış)
  • 1 kâse bezelye
  • Tuz
Üzeri için; kaymak veya kaşar peyniri
Hazırlanması:

  • Küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeleri tuz ilave edilmiş suda haşlayın.
  • Haşlanan sebzeleri bir kevgir yardımıyla başka bir kabın içine alın (suyunu süzdürerek).
  • Sebzeleri aldıktan sonra, temizlenip ortadan ikiye bölünmüş kabakları aynı tencerede haşlayın.
  • Haşlanan kabakları fırın tepsisine dizin ve ortalarını iç malzemesiyle doldurun.
  • Üzerine bir kaşık yardımıyla kaymakları dökün (ben bu aşamada sütü pişirirken üzerinden aldığım ve dondurucuda sakladığım kaymakları kullandım).
f%C4%B1r%C4%B1nda+sebzeli+kabak.jpg

Not:Kaymak yerine beşamel sos hazırlayıp dökebilirsiniz ya da rende kaşar peyniri serpebilirsiniz.

  • 2000 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

ALINTI
f%C4%B1r%C4%B1nda+sebzeli+kabak1.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sadiye canim buna benzer bisey denemistim cok begendik lezzetliydi
bence 1 yada 2kabakla dene bakarsin begenir esin:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst