Fırında Patlıcan Kızartması

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
firinda-patlican-3.jpg
firinda-patlican-1.jpg
Yazın yenilecek en güzel zeytinyağlılardan biridir; patlıcan-biber kızartması. Biz de patlıcanları kızartmayıp, fırında pişirerek, çok daha az kalorili bir yemek hazırladık. Üstelik glisemik indeksi de çok düşük.
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan (yaklaşık 900 gr)
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kırmızı biber
Patlıcanları küp küp doğrayın. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin ki acıları çıksın. Bir süzgeçe koyup, sularının iyice süzülmesini sağlayın. Yarısını bir tepsiye yayıp, üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağı gezdirin, istediğiniz miktarda tuz ve kırmızı biberi serpin. Bir fırın torbasına koyun, ağzını sıkıca bağlayın. Aynı işlemleri, patlıcanların diğer yarısı için de tekrarlayın. Torbaların üzerine çatalla veya kürdanla 4-5 delik açmayı unutmayın, yoksa torbalar fırında patlayabilir. 200 derece fırında, 50 dakika kadar pişirin.
Domates sosu için malzemeler:
- 3 domates (yarım kilo kadar)
- 1 yeşil biber
- 3 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı sirke
- Tuz
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve yeşil biberi ufak ufak doğrayın. İncecik kıyılmış sarmısakları, tuzu ve sirkeyi de ekleyerek pişirin.
Domates sosunu ister patlıcanların üzerine yayın, isterseniz sosla patlıcanları harmanlayın

firinda-patlican-2.jpg

Tavsiye: Patlıcanların içine yeterince yağ koyduğumuz için, sosuna da ayrıca yağ koymaya gerek olmuyor. Kabak ve patatesleri de bu şekilde pişirmiştim ve çok güzel olmuşlardı. Torbaların tepsiye değen kısmında kalan patlıcanlar, daha bir kıtır kıtır oluyor. Bu sebepten, 25 dakika sonra torbaların arkasını çevirebilirsiniz. Ben bu sefer çevirmeden yaptım: Üst taraftakiler daha yumuşak, altta kalanlar daha kıtır kıtır oldu.
Patlıcanların suyunu ne kadar süzerseniz o kadar kızartmaya benziyor. Salata kurutucusu da kullanabilirsiniz.
1 porsiyon fırında patlıcan kızartmasının kalorisi: 175 kkal


alıntıdır
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
okypetem sen naptın canım yaa şu aç halimde bu nefis tariflere nasıl dayanayım:mendil::mendil::mendil:valla nefis görünüyor ben karar verdim yarın kesin patlıcan yapıyorum ve tarifte bu.
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
kızartma yerine çok güzel olurda sebze yemeği yerine olurmu acaba.ben yaparsam daha az yağlı yaparım ozaman olur sanırım.:acep:
 
H

Hera

Misafir
Okycim Ellerine sağlık denemedin heralde ben denedim Gerçek Kızartmanın tadı Asla olmuyor Eşim bunu yapıp yemekten yana Lakin Ben Ona Diyorum ki Zaten ayda Yılda bir kızartma yapıyorum Bırakta bol yağda vede kızgın yağda Kağıt havluda yağı alınmış domat sosuna varark yiyelim idare etmeyi Miş gibi yapmayı sevmiyorum Damak tadımda gerekirse 10 Km fazladan yürür yakarım bu enerjiyi..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst