Fırında Patlıcan Kebabı (Şişte)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
77116728-abd1-469a-b594-b9c0831f6b13.JPG


Fırında Patlıcan Kebabı

Malzemeler
500 gram orta yağlı kıyma, 1 kg orta boy patlıcan, 1 kg domates, 2 soğan, 4-5 adet yeşil biber, tuz, karabiber, kırmızı biber, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2-3 diş sarmısak

Tarif
1 adet soğanı ve sarımsakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu işlemi tüm malzemeye uygulayın. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması için çöp şişler geçirerek tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün. Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarak da sıvı yağı tepsideki malzemenin üzerinde gezdirerek dökün. 300 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

ekolay
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
şuanda tokum gözüm hiçbirşeyi görmek istemiyor:gulsemmi:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
geçen gün aynı tarifi yapacaktım şiş almayı unutunca fırın da tepside yaptım :) emeğine sağlık canım çok lezzetli ve güzel bir tarif:findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst